MÓN RURAL | 20/09/2016  RuralCat

II Premis Món Rural de narrativa, assaig i recerca i periodisme

Fins al 15 d'octubre podeu presentar les vostres candidatures a aquests premis de la Fundació del Món Rural. Tenen una dotació de 1.500 euros en narrativa, assaig i recerca i 750 en periodisme, totes tres categories en llengua catalana.

Cartell deIs II Premis Món Rural de narrativa, assaig i recerca i periodisme

Cartell deIs II Premis Món Rural de narrativa, assaig i recerca i periodisme

Aquests guardons pretenen promoure la visibilitat del món rural en els mitjans de comunicació i la creació cultural i intel·lectual. Es tracta d'uns premis amb una dotació de 1.500 euros en narrativa, assaig i recerca i 750 en periodisme, totes tres categories en llengua catalana. Les candidatures es poden presentar fins el 15 d'octubre de 2016 i el veredicte es farà públic el 15 de febrer de 2017 a la seu del rectorat de la Universitat de Lleida (UdL).

En el cas de narrativa i assaig i recerca serà Cossetània Edicions l’editorial que publicarà els llibres premiats que hauran de ser inèdits. En periodisme les peces informatives que participen hauran d'estar publicades durant 2016 i podran tenir format imprès, digital o audiovisual.

Cada categoria té el seu jurat format per tres personalitats vinculades a la literatura o el periodisme i al territori. Entre els jurats ja confirmats trobem periodistes de territori com les cap d'informatius de Catalunya Ràdio Lleida, Roser Perera; i dels informatius de la SER de Terres de l'Ebre, Silvia Tejedor així com el periodista responsable del suplement el Camp del Diari de Girona, Francesc Benejam. Per a les categories de narrativa i assaig i recerca hi ha confirmats els escriptors com ara Andreu Carranza, Toni Orensanz, Martí Gironell, Antoni Pladevall o Núria Garcia Quera. D'altra banda, en aquesta edició dels premis, un altre fet remarcable és que s'han implicat com patrocinadors dels premis diferents agents actius del món rural des d'empreses arrelades al territori com ara Agrobank vinculada al grup CaixaBank o Argal fins a una institucions com la Universitat de Lleida (UdL).

 

Primera edició premis “Món rural”

 

La Fundació del Món Rural va entregar els I Premis de narrativa, assaig i periodisme “Món rural” el 30 de juny de 2010 a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. En la categoria d’assaig va guanyar Apicultura tradicional. Abellaires, melers i cerers. Arquitectura rural i patrimoni. (L’exemple a la Conca de Barberà) de Manel Martínez Garcia de Montblanc (Conca de Barberà). En narrativa, l’obra Les tombes buides de Marc Masdeu Escuder, de Soses (Segrià). Finalment, en periodisme Santiago Valldepérez Cruañes, d’Amposta (Montsià) va ser guardonat pel reportatge "Cinc dies al ras, transhumància entre el Montsià i el Maestrat" publicat a la revista Descobrir a l’octubre de 2009.

 

La Fundació del Món Rural compleix enguany 10 anys

 

La Fundació del Món Rural compleix enguany 10 anys promovent el debat i la reflexió sobre les realitats específiques i diferencials del món rural i aportant elements perquè Catalunya sigui conscient del seu valor estratègic per al desenvolupament sostenible del país. Això es tradueix en una voluntat de “ruralitzar” la vida política, social i econòmica del país perquè es tinguin en compte la seva perspectiva i les seves necessitats els premis “Món rural” inclouen també la cultura i el periodisme en l’àmbit de treball de la fundació.