SOL·LICITUDS FINS AL 17 DE DESEMBRE | 03/11/2010  RuralCat/MARM

El MARM convoca el premi "Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Verge Extra 2010-2011"

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha convocat el premi "Aliments d'Espanya al Millor Oli d'Oliva Verge Extra de la Campanya 2010-2011". L'objectiu del guardó és promocionar i donar a conèixer els olis d'oliva verges espanyols de major qualitat organolèptica i estimular els productors a obtenir i comercialitzar olis de qualitat. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 17 de desembre de 2010.

Font: MARM.

 

En la convocatòria d'aquests premis, en els quals podran participar els titulars dels trulls autoritzats que tinguin seu social a Espanya, s'han establert dues categories: una que correspon als olis procedents de producció convencional (frutats verds dolços, frutats verds amargs i frutats madurs) i una altra de producció ecològica.
 
D'altra banda, s'estableix que l'oli presentat al concurs en la categoria d'olis d'oliva verge extra de producció convencional haurà de procedir d'un lot homogeni de, almenys, 20.000 litres, i en la categoria de producció ecològica, de 5.000 litres.
 
Així mateix, els trulls que concursin en la categoria d'oli d'oliva verge extra de producció ecològica, a més de la sol·licitud de participació, hauran de presentar un certificat emès per l'òrgan de control competent que justifiqui que l'oli que es vol presentar al concurs ha estat certificat com a oli d'oliva verge extra de producció ecològica.