AMB UNA DOTACIÓ DE 4.000 EUROS | 05/11/2010  AlimenCat/DAR

El DAR premia Hèctor Galizia com a Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2010

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha concedit el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2010 al pastisser de Terrassa Hèctor Galizia, segons la decisió presa per la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana. En aquesta convocatòria, per primer cop, també es concedeix un accèssit al finalista, que ha estat Enric Rosell Gili, cansalader-xarcuter de l'Ordal.

pastissos_110510cont

 

Aquesta setena convocatòria pública del Premi té una dotació pressupostària de 6.000 euros, 4.000 per al premiat i 2.000 per al finalista.
 
Quant a Hèctor Galizia Llobet, val a dir que té una excel·lent trajectòria professional, i ha creat un negoci familiar de pastisseria en el que treballa creant, adaptant i recuperant diferents elaboracions de pastisseria, especialment les vinculades al món de la neula.
 
En el cas d’Enric Rosell Gili, cal destacar el seu objectiu prioritari que és recuperar receptes antigues d’embotits utilitzant la màxima qualitat de les carns emprades i dels ingredients, i la mínima quantitat d’additius possibles, concretament, ha fet un treball important amb la botifarra catalana sense additius sintètics.
 
Els guardons es lliuraran en el decurs de la quarta edició del Fòrum Agroalimentari Tàstum, que es celebrarà l'any vinent.
 
El DAR va crear el Premi al millor jove artesà alimentari innovador amb la finalitat de fomentar les actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguessin pautes per a millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya, i guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans.