Reunió del Jurat de la XV edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA 2016)
El jurat seleccionarà, entre les 23 candidatures presentades, les finalistes i les guanyadores per a cadascuna de les tres modalitats del premi i les proposarà a la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per a la seva concessió.
Jurat de la XV edició del PITA. Font: DARP
El jurat, presidit per Antoni Díaz, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, està constituït per dos representants del món universitari; dos representants de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i quatre representants del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).
En aquesta XV edició el jurat ha de seleccionar dos guanyadors i dos finalistes per a cadascuna de les tres modalitats del premi d’entre les 12 candidatures presentades a la modalitat de l'agroindústria; d’entre les 7 candidatures presentades a l'empresa agrària i d’entre les 4 candidatures presentades a la modalitat al/a la jove emprenedor/a innovador/a.
En aquesta XV edició les candidatures presentades s’han distribuït territorialment de la manera següent:
Barcelona | Girona | Lleida | Tarragona | Terres de l’Ebre | Catalunya Central |
5 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 |
Amb aquest guardó, el DARP fomentar i incentivar la realització d’actuacions innovadores i capdavanteres per a l’empresa agrària i alimentària que signifiquin l’obtenció d’un nou producte, procés o gestió orientats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat.