PITA 2016 | 16/12/2016  RuralCat

Premiats i nominats recullen els guardons dels premis PITA 2016

Pau Salse d'Agropecuària Montgai, Josep Pinto d'Associació Agrària Ecològica de Muntanya, Lluís Coromina d'Agrienergia/Farinera Coromina, Antoni Abat de Pescadors de Roses, Maurici Cot de Maurici Cot i Gerard Garreta de Cal Grauet van recollir ahir, de mans de la consellera Mertitxell Serret, els guardons dels premis PITA 2016.

Els premiats i nominats als PITA 2016 amb la consellera i representats del DARP. Font: RuralCat

Els premiats i nominats als PITA 2016 amb la consellera i representats del DARP. Font: RuralCat

L’acte va tenir lloc ahir a la tarda, al Monestir de Poblet (Tarragona), on es van aplegar més d’un centenar de persones, entre empresaris, càrrecs institucionals, experts en innovació i acompanyants dels guardonats.

Abans del lliurament van tenir lloc els parlaments del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Antoni Diaz, el subdirector General de Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió, i el coordinador de Comunicació i Difusió Tecnològica, Josep Maria Masses. Van destacar la importància de la Innovació en el sector agrari i de l’agroalimentació, així com la trajectòria de 15 anys del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA). Un premi al qual, des dels seus orígens el 2001 fins ara, s’han presentat un total de 338 candidatures d’arreu de Catalunya, 31 de les quals han resultat guanyadores i 43 finalistes o accèssits.

 

 

Al seu torn, la consellera Meritxell Serret va destacar que aquests premis mostren que el sector agroalimentari té “una capacitat d'adaptació constant, que el fa cada vegada més competitiu i sostenible arreu del territori” i va reconèixer el compromís i determinació de tots els candidats i premiats.

En la modalitat de l’Empresa Agrària, van recollir els guardons: Pau Salse d’Agropecuària Montgai (premiat) i Josep Pinto d’Associació Agrària Ecològica de Muntanya (nominat). En la modalitat de l’agroindústria van recollir els guardons: Lluís Coromina d’Agrienergia/Farinera Coromina (premiat) i Antoni Abat de Pescadors de Roses (nominat). En la modalitat de persona jove emprenedora van recollir els guardons: Maurici Cot de Maurici Cot (premiat) i Gerard Garreta de Cal Grauet (nominat). Tots ells van tenir el detall i l’oportunitat d’exposar els seus projectes i agraïments davant dels assistents.

 

Diada de la innovació Agrària i Agroalimentària

 

Enguany, la 15 edició dels premis PITA, s’ha emmarcat en la celebració de la Diada de la Innovació Agrària i Agroalimentària, un fòrum de trobada entre experts i empresaris, en el qual es va reflexionar sobre els condicionants que fan possible la innovació i es van analitzar casos exitosos d’alguns candidats als premis PITA.

Així, durant la primera taula rodona del matí, van participar: Joan Sansaloni, gerent de Desenvolupament del Programa d’Innovació d’ACCIÓ; Domènec Vila, cap de la Unitat de Serveis Formació i Desenvolupament Rural de la FCAC; Jordi París, gerent del Consorci de Desenvolupament de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia, Olga Martín, catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleida; i Manel López Béjar, professor titular de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Abans del dinar es va celebrar una altra taula rodona, durant la qual van exposar les seves experiències: Marta Borràs de Gestió Agroecològica Porcina, SCP; Quiònia Pujol, de Lo Vilot, Marta Pané, de Can Gel, SCP; Valeri Salgot, d’Embotits Salgot, SA; Joan Antoni Ruiz, d’Unió Corporació Alimentària; Joan Sanmartí, d’Albesa Ramadera SL; i Joan Manel Albacete, cap d’Innovació i de l’Oficina de Contractes de l’IRTA.