Fertiarròs, una eina renovada
L'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes us ofereix una nova versió de l'eina Fertiarròs, ara disponible i sempre actualitzada en una versió en línia.
Fertiarròs és una eina per a la gestió de la fertilització del cultiu de l'arròs, elaborada per l'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes amb la col·laboració de l'IRTA estació experimental de l'Ebre. Aquesta eina permet conèixer les necessitats màximes de nitrogen, fòsfor i potassi del cultiu tenint en compte les característiques de la parcel·la, així com el maneig habitual que s'hi fa.
Fins ara l’eina s’oferia en format de full de càlcul, que l’usuari podia fer servir després de descarregar-se’l. És per això que s’havia d’estar atent a descarregar les noves versions que anaven incorporant els resultats de cada nova campanya, potser amb noves varietats i nous fertilitzants. Ara, amb el format web, l’usuari no ho haurà de comprovar i sempre disposarà d’una eina actualitzada.
La utilització del Fertiarròs és molt senzilla. En un primer pas, només cal introduir totes les dades de la parcel·la (nom i superfície, varietat, maneig, anàlisi de sòl, fertilització escollida) i, després, clicar a l'apartat Butlletí per obtenir la recomanació de fertilització.
Jornada tècnica sobre la fertilització del conreu de l’arròs
El DARP a través de l’Oficina comarcal del Montsià organitza la jornada “Què cal saber per fer una bona fertilització. Ajuts i requeriments del conreu de l’arròs”, el proper dimecres 22 de febrer a Amposta.
En aquesta jornada l’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes realitzarà una presentació d’aquesta nova versió de l’eina Fertiarròs. També es parlarà sobre els ajuts lligats al conreu de l’arròs i quines actuacions s’han de fer per a percebre’ls, diverses novetats en la gestió de la fertilització i alguns casos pràctics.