TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 25/05/2017  RuralCat

El PATT celebra el seu 15è aniversari

Durant 15 anys, el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) ha impulsat la realització d'un total de 9.506 jornades, seminaris tècnics i activitats demostratives, en el marc dels quals s'ha comptabilitzat 19.437 ponències i l'assistència de més de 310.000 persones.

La consellera Serret amb els agents implicats en el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) durant aquests 15 anys. Font: DARP

La consellera Serret amb els agents implicats en el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) durant aquests 15 anys. Font: DARP

Avui ha tingut lloc a la seu de la Institut d’Estudis Catalans de Barcelona, la jornada “15 anys de transferència tecnològica a Catalunya”, l’acte central per commemorar les 15 edicions del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT).

La jornada ha estat inaugurada per Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, qui ha fet balanç dels principals indicadors de les darreres edicions del PATT.

A continuació, ha tingut lloc una taula rodona moderada per Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP, sobre el futur de la transferència de coneixement al sector agroalimentari a Catalunya, on han participat: Josep M. Monfort, director general de l’IRTA; Albert Sorribas, vicerector de Política Científica i Tecnològica de la Universitat de Lleida; Mariona Sanz, directora d’Innovació empresarial d’ACCIÓ; Ramon Cuadros, director de l’Escola Agrària de Tàrrega del DARP; Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; Eudald Casas, gerent de l’Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí (INNOVACC) i Llorenç Frigola, president de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona. Els temes pricipals del debat han estat: els possibles elements de millora del model actual; la valorització del coneixement i del talent a través del PATT; com incentivar la innovació; com detectar de forma més eficient les necessitats i demandes del sector quant a transferència de coneixement; i els nous àmbits que caldrà treballar en el futur.

Finalment, la consellera Meritxell Serret ha clos la jornada remarcant el valor que el PATT ha assolit durant aquests anys com a element de referència en la transmissió de coneixement al sector agrari, agroalimentari, forestal i del medi natural de Catalunya. N’ha destacat el fet que el PATT s’impulsa des del sector i per al sector en el marc d’un treball col·laboratiu amb l’administració.

 

Balanç dels 15 anys del PATT

 

Des dels seus inicis fins ara, en el marc del PATT, s’ha realitzat un total de 9.506 activitats, de les quals, 6.132 han estat jornades i seminaris tècnics i la resta han estat activitats demostratives.

També s’han realitzat 10.462 col·laboracions amb diferents entitats per a l’organització i l’execució de jornades i seminaris tècnics, el que suposa unes 700 col·laboracions anuals.

Pel que fa a la transmissió del coneixement, durant aquests 15 anys, s’han comptabilitzat 19.437 ponències d'experts de diferents procedències: un 32% d’empreses i entitats del sector, un 25% d’universitats i centres de recerca, un 21% del DARP i un 22% d’altres administracions i entitats.

Finalment, l’assistència total a les jornades i seminaris tècnics del PATT durant aquests 15 anys ha estat de més de 310.000 persones.