TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 02/06/2017  RuralCat

Visites tècniques per impulsar el paper de les dones en el sector agroalimentari

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) va organitzar una sortida amb 40 dones de 10 comarques d'arreu de Catalunya per visitar diferents experiències en què les dones tenen un paper destacat.

Imatge de la jornada. Font: DARP

Imatge de la jornada. Font: DARP

La sortida va començar a les 8.30 a l’explotació i casa de turisme rural Els Casals de Sagàs. Tot seguit es va visitar Cal Rovira, també a Sagàs, on vam poder veure la planta de premsat de colza, l’hort ecològic i l’obrador de derivats carnis de l’explotació.

Havent dinat, el grup va anar anar al Soler de n’Hug, a Prats de Lluçanès, una explotació de vaques de llet, ovelles i porcs, que disposa d’un escorxador de proximitat per a oví, únic en aquests moments a Catalunya i gestionat per un jove que va realitzar l’Emprenedoria del sector oví.

La jornada va acabar a La Rocassa, de Muntanyola, un obrador de productes porcins que també fa venda de proximitat, gestionat per dos joves que han fet l’emprenedoria en porcí a les escoles agràries del DARP.

 

Aquesta experiència ha servit per veure diferents iniciatives que es duen a terme a la Catalunya central i per fer reflexionar a les dones inscrites sobre les possibilitats de diversificar les seves pròpies explotacions.