PORCÍ | 07/06/2017  IRTA

Els Premis Porc d'Or estrenen guardó especial a la innovació

La propera edició dels Premis Porc d'Or comptarà amb un nou "Premi Especial a la Innovació". El termini per a la presentació de candidatures finalitza el proper dia 30 de juny.

Aquest premi, que s'incorpora a la resta de premis Porc d'Or Especials (Porc d'Or amb Diamant, Màxima Productivitat i premi MAPAMA a Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient), neix amb l'objectiu de reconèixer anualment la iniciativa o projecte de innovació més destacat dins de la producció porcina; perseguint, en línia amb l'esperit dels Porc d'Or, ser un incentiu perquè els ramaders segueixin millorant i facin avançar un sector tan punter com és el porcí a Espanya.

La innovació realitzada a la granja que es presenti com a candidata, pot estar referida a qualsevol àmbit de la producció porcina que contribueixi a la millora d'aquesta explotació, ja sigui pel que fa al maneig, la gestió de personal, el medi ambient, les instal·lacions, la bioseguretat, la genètica, la gestió de residus, o la millora de la sanitat, entre d'altres.

Els projectes presentats seran avaluats pel jurat dels premis Porc d'Or més un representant de Zoetis, que avaluaran diversos paràmetres acordats: creativitat, aplicabilitat i replicació, resposta a una necessitat del sector i eficiència. Cada paràmetre serà puntuat sobre una valuació màxima establerta.

Es poden consultar les bases del Premi Especial Porc d'Or a la Innovació i presentar les candidatures a: https://www.zoetis.es/premioporcdorinnovacion/.

El termini per a presentació de candidatures finalitza el proper dia 30 de juny. El lliurament del premi a l'explotació guanyadora es realitzarà en el transcurs del sopar de gala dels Premis Porc d'Or 2017, que tindrà lloc a Segòvia el proper mes de novembre.