INNOVACIÓ | 09/06/2017  DARP

La recerca en pastures protagonitza els Matins d'Innovació

El seminari tècnic "Matins d'innovació agroalimentària" dedicat a les pastures reuneix, a Olius, representants de centres d'investigació i universitats, d'organitzacions professionals i d'agrupacions de propietaris forestals, empresaris i tècnics assessors, els quals han exposat les principals necessitats per part del sector.

Imatge del del Seminari

Imatge del del Seminari "Matins d'Innovació: Recerca en pastures". Font: DARP

El director dels serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) a la Catalunya Central, Ramon Lletjós, i la directora de l’Escola Agrària del Solsonès, Isabel Rovira, han estat els encarregats de fer la presentació del Seminari “Matins d’Innovació: Recerca en pastures”, organitzat pel Servei d’Innovació Agroalimentària, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica.

A continuació, el subdirector general de Transferència i Innovació agroalimentària del DARP, Jaume Sió, ha donat pas a l’exposició d’experts de diferents centres de recerca en pastura. Hi han participat representants del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA),de la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de VIC-Universitat Central de Catalunya i de la Universitat de Barcelona. Així mateix, s’han exposat experiències de gestió en pastures per part del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals i pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Seguidament s’ha donat pas a la participació dels representants d’organitzacions professionals, agrupacions de propietaris forestals, empreses de l’àmbit de les pastures, i tècnics assessors, els quals han exposat les principals necessitats per part del sector, en l’àmbit de la recerca i la transferència de coneixement. En aquesta segona part de la jornada, moderada pel director gerent del Centre de la Propietat Forestal, Juan Luis Abián, han participat Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, el Consorci Forestal de Catalunya, la Federació d’Entitats Catalanes de Ramaders d’Oví i Cabrum, l’Associació Forestal de les Comarques de Tarragona, l’Associació de Propietaris del Montnegre i Corredor, el Consorci del Lluçanès i GIRBAU Consulting SLP.

La jornada ha finalitzat amb un debat obert, amb la participació dels assistents al seminari, durant el qual s’han recollit les propostes de millora per al sector en els àmbits de la innovació, la recerca i la transferència tecnològica.

 

Els seminaris tècnics “Matins d’innovació agroalimentària”

 

Els seminaris tècnics “Matins d’innovació agroalimentària” són un espai de trobada entre diferents agents de sectors concrets, representant tota la cadena de valor, amb la finalitat de conèixer, orientar i definir activitats de recerca, de innovació i de transferència de coneixement.

El DARP va començar a organitzar els seminaris “matins de innovació agroalimentària” a l’any 2008; des de llavors, s’han realitzat un total de 21 seminaris en els àmbits de la viticultura, l’horta, la fruita seca, la indústria càrnia, el porcí, fruita dolça, viverisme, avicultura, producció ecològica, reg, oví i cabrum, vaquí de llet, olivicultura, forestal, cunicultura, cereals d’hivern, apicultura, gastronomia industrial i valorització de subproductes de l’agroindústria, amb la participació d’un miler de persones.