FORMACIÓ PRESENCIAL | 25/01/2011  RuralCat

L'ECA de l'Empordà acull la jornada tècnica Qualitat de carn ecològica per a ramaders

Èxit de la jornada tècnica Qualitat de carn ecològica per a ramaders, organitzada per l'escola de capacitació agrària (ECA) de l'Empordà, i que ha comptat amb la presència de Jaume Graells, tècnic especialista en el sector carni.

carn_spral_25_01_11

Jaume Graells durant la classe magistral d'especejament. Font: ECA Empordà.

  

Graells, durant la seva participació a la jornada, va exposar els requisits necessaris per iniciar-se en la comercialització de la carn com a empresari minorista, com són l'obrador, la maquinària, els escandalls, el personal, etc. A més, el tècnic especialista va fer una demostració tradicional d'especejament d'una mitja canal així com altres sistemes alternatius que permeten un major aprofitament de les peces.
 
Entre els assistents a la jornada, celebrada al Consorci Ripollès del Desenvolupament, hi havia productors de carn que estan comercialitzant els seus productes directament amb els consumidors o tenen intenció de fer-ho en el futur.
 
La jornada tècnica s'inclou en la formació contínua que ofereix l'ECA de l'Empordà, en col·laboració amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i el Centre de Noves Tecnologies i Processos Alimentaris (CENTA), tant a estudiants com a professionals que volen adquirir uns coneixements addicionals relacionats amb el seu àmbit de treball dins del sector de la indústria alimentària.
 
Recordeu que a RuralCat disposeu d'una secció on podeu consultar totes les jornades tècniques del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT).