FINS A L'1 D'ABRIL | 01/03/2011  RuralCat

Obertes les inscripcions a les jornades tècniques silvícoles Emili Garolera

Les jornades tècniques silvícoles Emili Garolera se celebren per iniciativa del Consorci Forestal de Catalunya (CFC) des de 1984, amb l'objectiu de contribuir a la formació i aportar nous coneixements pràctics tant a silvicultors com a professionals del sector. Hi ha dos terminis de subscripció a les jornades, que enguany celebren la seva 28a edició: anticipada, fins al 28 de març, i amb un cost de 60 euros, o fins a l'1 d'abril, per 90 euros.

jornades_cont_01_03_11

Font: Consorci Forestal de Catalunya.

 

Les jornades, que reben el nom d'Emili Garolera des de 2009, en record i reconeixement de la seva tasca com a creador i divulgador de les mateixes, ofereixen informació pràctica sobre la gestió dels boscos i la silvicultura, així com les diferents espècies forestals que hi habiten. A més, es donen a conèixer experiències relatives als tractaments silvícoles, plantacions, alternatives de gestió o mercats i productes.
 
 

Programa de les jornades

En total hi ha 8 jornades, la primera començarà el 8 d'abril i l'última serà el 3 de juny d'aquest any. La inscripció és obligatòria per a tots aquells que vulguin assistir, menys per als socis del CFC, per als quals l'entrada és gratuïta. També existeix la possibilitat d'apuntar-se només a un nombre de jornades concretes. L'import de cada jornada és de 10 euros, si es fa abans del 28 de març, i de 15 euros si es fa entre el dia 29 de març i 1 d'abril.
 
Les jornades tècniques silvícoles Emili Garolera previstes per a aquest any són les següents:
 
  • Jornada 1, divendres 8 d'abril, Vidreres: La planificació de la prevenció d'incendis al massís de l'Ardenya-Cadiretes.
  • Jornada 2, divendres 15 d'abril, Vilaür: Productes forestals no fustaners: les plantacions i la producció intensiva de pinya de pi pinyer.
  • Jornada 3, divendres 29 d'abril, Brunyola: El desarrelament de planta forestal. Condicionants tècnics i limitacions per a la seva execució i maneig.
  • Jornada 4, divendres 6 de maig, el Ripollès: Obtenció d'estella en boscos públics per a calderes municipals.
  • Jornada 5, divendres 13 de maig, el Bruc: Manteniment d'hàbitats amb bestiar boví en zones d'elevat risc d'incendis.
  • Jornada 6, divendres 20 de maig, Conca de Barberà: Experiències de gestió per a la producció de bolets i tòfones.
  • Jornada 7, divendres 27 de maig, Alt Urgell: Resultats i evolució de la gestió forestal a llarg termini: la forest patrimonial de Pallerols des de l'any 1930.
  • Jornada 8, divendres 3 de juny, Baix Empordà: Gestió forestal conjunta: la recuperació dels boscos afectats per la nevada a les Gavarres.
               
Els interessats en les jornades poden trobar més informació sobre les inscripcions i el contingut de cada trobada en el document adjunt o en el web del Consorci Forestal de Catalunya.