FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 16/10/2017  RuralCat

S'obren noves inscripcions a 9 cursos a distància

A partir d’avui, a les 8 del matí, i fins el 25 d’octubre et pots inscriure a noves edicions de 9 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.

Els cursos són:

 1. Curs de benestar animal en explotacions porcines
 2. La indústria alimentària ecològica: certificació i seguretat alimentària
 3. Topografia
 4. Clima i microclima
 5. Curs d'Iniciació al Full de càlcul
 6. Curs de manipulador i aplicador de biocides d'ús ramader
 7. Recursos per a la gestió empresarial (Antic curs de complements per a la gestió de l'empresa agrària)
 8. Gestió de l’entorn laboral
 9. Formació bàsica per a l'acreditació de personal tècnic assessor: condicionalitat


Per inscriure's cal estar donat d'alta com a usuari de RuralCat. Si encara no n'ets membre pots fer-ho, omplint un senzill formulari; l'alta és totalment gratuïta.

Recorda que, per agilitzar el procés d'inscripció, el pagament de la matrícula es farà en línia mitjançant targeta bancària. Amb aquest sistema es pretén estalviar passes als usuaris amb la finalitat d’agilitzar el procés d’inscripció. Si vols més informació, pots trobar el procediment d’inscripció més detallat a la Guia d’inscripció.

 

Informació dels propers cursos a distància

 

Curs d'Iniciació al Full de càlcul

Es tracta d'un curs dissenyat per introduir a l'alumne en el funcionament del programa i valorar les seves aplicacions pràctiques. Al finalitzar el curs els alumnes coneixeran l'estructura, el funcionament i els principals formats d'un full de càlcul, sabran introduir, editar i modificar dades, utilitzar les fórmules bàsiques i localitzar errors.

El curs tindrà una durada de 20 hores, començarà el 7 de novembre i acabarà el 8 de desembre.

 

Gestió de l’entorn laboral

Aquest curs conforma un paquet de formació que dóna els coneixements bàsics i indispensables de tots aquells temes que poden interferir en l’empresa i el seu entorn. Està estructurat en tres píndoles: Lideratge, impacte i influència; Obertura i adaptació als canvis; y El pla de recursos humans.

El curs tindrà una durada de 24 hores, començarà el 7 de novembre i acabarà el 8 de desembre.

 

Formació bàsica per a l'acreditació de personal tècnic assessor: condicionalitat

Aquesta activitat formativa de caràcter informatiu i homogeneïtzador està adreçada al personal tècnic que presta serveis d'assessorament a les explotacions agràries.

El curs tindrà una durada de 15 hores, començarà el 7 de novembre i acabarà el 22 de desembre.

 

Curs de benestar animal en explotacions porcines

Aquest curs pretén oferir una formació general i específica sobre benestar animal als productors i ramaders de porcí que permet, alhora, obtenir l’acreditació que exigeix la normativa vigent.

El curs tindrà una durada de 20 hores, començarà el 7 de novembre i acabarà el 15 de desembre.

 

La indústria alimentària ecològica: certificació i seguretat alimentària

En aquest curs, es treballaran, entre altres, la normativa en producció agroalimentària ecològica aplicable a la indústria alimentària, la certificació, el control i els registres dels productes ecològics, la higiene i la seguretat alimentària en les indústries alimentàries ecològiques, el mercat i la comercialització dels aliments ecològics i, finalment, la creació d’empreses alimentàries ecològiques.

El curs tindrà una durada de 30 hores, començarà el 7 de novembre i acabarà el 15 de desembre.

 

Curs de manipulador i aplicador de biocides d'ús ramader

Aquest curs s'adreça als/les ramaders/res que manipulin i/o facin tractaments en la pròpia explotació i emprin productes biocides d'us o àmbit ramader autoritzats per al seu ús per personal professional i al personal auxiliar que realitzi aquestes mateixes activitats.

El curs tindrà una durada de 13 hores, començarà el 7 de novembre i acabarà l’1 de desembre.

 

Recursos per a la gestió empresarial (Antic curs de complements per a la gestió de l'empresa agrària)

Aquest curs vol donar una visió, reduïda i condensada de diversos temes que són convenients que conegui tot empresari i d'altres d'actualitat que envolten l'esdevenir diari d'una empresa. Aquest temes s'amplien amb la visita de diferents pàgines a Internet relacionades amb qüestions d'interès.

El curs tindrà una durada de 21 hores, començarà el 7 de novembre i acabarà el 15 de desembre.

 

Clima i microclima

Aquest curs està especialment pensat per aquells alumnes que segueixen l'itinerari formatiu d'incorporació a l'empresa agrària, però és obert a tothom. Els continguts corresponen al mòdul professional Fonaments agronòmics, que forma part del Cicle Formatiu de Grau Mitjà Producció agropecuària i agroecològica i consta de quatre nuclis formatius: conceptes generals, i meteors, processos atmosfèrics, riscos atmosfèrics i sistemes de prevenció, control i lluita.

El curs tindrà una durada de 21 hores, començarà el 7 de novembre i acabarà el 8 de desembre.

 

Topografia

Es pretén que, en finalitzar aquest curs, els estudiants puguin: Identificar els elements d'un plànol topogràfic; calcular distàncies entre punts d'un plànol topogràfic; calcular pendents; realitzar un croquis d'una parcel·la; dibuixar un plànol topogràfic a partir de les coordenades polars i les seves cotes.

El curs tindrà una durada de hores, començarà el 7 de novembre i acabarà el 8 de desembre

 

Com pots sol·licitar el curs?

 • Un cop inscrit, entra a la teva àrea de membre i comprova que les dades de la teva fitxa són correctes. Ho pots fer des del menú “El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals (pestanya ‘Dades addicionals de RuralCat’)”. Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó Guardar.
 • Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú “Formació/Cursos a distància”.
 • Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la inscripció està oberta. En el text del camp "Inscripció" diu "Inscriu-t’hi".
 • Fes clic sobre "Inscriu-t’hi" per tal de realitzar la inscripció.
 • A continuació apareixerà un missatge conforme esteu realitzant la inscripció del curs i l’import. Si esteu d’acord, cliqueu a “Realitzar pagament”, introduïu les dades de la vostra targeta bancària i accepteu.
 • Finalment, rebràs al teu correu electrònic un missatge de confirmació de la matrícula amb un arxiu adjunt amb les instruccions per emplenar la documentació del curs.