SEGURETAT ALIMENTÀRIA | 03/05/2011  AlimenCat/ACSA

Nova guia d'higiene per a la venda d'aliments en mercats no sedentaris i fires

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha publicat una nova guia de pràctiques correctes d'higiene per a la venda d'aliments en mercats no sedentaris i fires. Aquest acurat document promou la manipulació, el transport, l'exposició, l'emmagatzematge i la venda correctes en la parada d'aliments, a banda d'impulsar la formació i el control de qui realitza aquestes tasques per augmentar la seguretat dels consumidors.

guiacsa03052011cont

Detall de la coberta de la guia. Font: ACSA.

 

La Guia s'estructura bàsicament en tres blocs temàtics: el primer està dedicat a aquells aspectes que ha de complir el titular d'una parada i el seu personal; el segon aborda les especificacions, en format de fitxa, que cal complir segons la naturalesa del producte a la venda; finalment, el tercer bloc està format per diversos aspectes que s'aconsella tenir en compte en l'organització del mercat i la fira. També inclou informació sobre la documentació exigible per l'administració i els drets del consumidor.
 
La Guia de pràctiques correctes d'higiene per a la venda d'aliments en mercats no sedentaris i fires, ha estat elaborada per professionals dels ajuntaments de Canovelles, Granollers, La Garriga, la Seu d'Urgell i Lleida, i de la Fundació del Món Rural, l'Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona i Unió de Pagesos. També ha estat revisada per un ampli grup d'autocontrol de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària.