PRODUCCIÓ ECOLÒGICA | 04/05/2011  AlimenCat

Jornada tècnica sobre menjadors escolars ecològics a Cambrils

La producció ecològica és un sistema de producció d'aliments de qualitat que fa servir tècniques i productes naturals i respectuosos amb el medi ambient. Per aquest motiu, i en el marc de les activitats previstes en el Pla Anual de Transferència Tecnològica 2011, se celebrarà el 7 de maig a Cambrils la jornada tècnica "Menjadors escolars ecològics". L'objectiu d'aquesta jornada, organitzada per l'Oficina Comarcal del Baix Camp i la Unitat d'assessorament rural i innovació tecnològica dels Serveis Territorials de Tarragona, és donar una base a totes les escoles que vulguin introduir els aliments ecològics al menjador per tornar a vincular els joves amb els aliments i l'agricultura del seu entorn, així com assegurar una dieta equilibrada i sana.

menjador_cont_04_05_11

Font: DAAM.

 

La producció ecològica és un sistema de gestió agroecològica amb mètodes de producció d'aliments de qualitat que combina les millors pràctiques ambientals i un elevat nivell de biodiversitat. A més, els mètodes de producció ecològics exerceixen un paper social doble, aportant, d'una banda, productes de qualitat certificada a un mercat específic i, per un altre, béns públics que contribueixen a la protecció del medi ambient, el benestar animal i el desenvolupament rural. També s'aposta per cadenes curtes de comercialització i per varietats locals i de temporada, és a dir, per l'economia local i el desenvolupament rural.
 
La presentació d'aquesta jornada anirà a càrrec d'Anton Ballvé Mariné, director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a Tarragona. Es tracta d'una jornada tècnica cofinançada pel fons FEDER de la UE i realitzada en el marc del projecte REDBIO EFA 10/08 del Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2007-2013.