Presentació del Clúster Agro@limentari de la UPC
El proper 19 de maig es presentarà al Campus del Baix Llobregat (Castelldefels), el Clúster Agro@limentari de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), format per un conjunt de grups de recerca, centres i instituts associats a aquesta universitat, empreses i altres entitats del sector, que cooperaran per tal d'aconseguir avantatges competitives comunes. L'acte de presentació, en el que hi haurà una conferència sobre el sector alimentari espanyol i també s'exposaran diversos treballs de recerca, comptarà amb la participació de l'alcalde de Castelldefels, Joan Sau, i Jaume Sió, subdirector general d'Innovació Rural.
Logotip del Clúster Agro@alimentari. Font: UPC.
El Clúster agro@limentari de la UPC té com a objectiu promoure la innovació i la recerca en l'àmbit agroalimentari, i alhora contribuir a impulsar les sinèrgies i la transferència tecnològica al sector productiu, per així augmentar la seva competitivitat i enfortir el seu lideratge.
Una altra de les finalitats d'aquest clúster és promoure i enfortir la relació i col·laboració entre la universitat i l'empresa, així com la interconnexió entre les empreses del sector productiu agroalimentari, en els àmbits de la recerca i la transferència de tecnologia aplicada.
Durant el transcurs de la presentació, Josep Lluís Bonet, president de Freixenet i d'Alimentària oferirà la conferència "El sector alimentari espanyol en perspectiva", i s'exposaran diferents treballs de recerca, com per exemple: "Eines per la protecció vegetal sostenible", de Xavier Sorribas; "Innovacions en els envasos de plàstics per aliments", de Miguel Sánchez Soto; o "Nous sensors per a millorar el compost", d'Òscar Casas.