SECTOR HORTOFRUCTÍCOLA | 12/07/2011  RuralCat/MARM

Espanya denuncia a la CE el control de l'entrada de préssecs a França

El Govern d'Espanya ha informat formalment a la Comissió Europea (CE), a través de la Secretaria d'Estat per a la UE del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació (MAEC), sobre la situació provocada per França després de les declaracions d'un membre del seu Govern en les quals anunciava controls sobre els préssecs espanyols per tal de comprovar la seva qualitat.

préssecs_cont_12_07_11

Font: MARM.

 

Per la seva banda, la CE ha garantit a Espanya que seguirà l'assumpte amb la màxima atenció per si les declaracions del secretari d'Estat es concreten en accions per part de les autoritats franceses.
 
El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) ha demanat a la CE la inclusió d'un punt en el Comitè de Gestió d'OCM Única en què es plantejarà una mesura conjuntural d'increment de preus de retirada, en el marc de les competències de la Comissió.
 
Així mateix, el Govern d'Espanya manté un exhaustiu control perquè no es produeixi obstrucció alguna a l'entrada de productes espanyols, que compten amb controls de qualitat van més enllà dels exigits per la pròpia UE.
 
En cas que les autoritats franceses actuïn sobre els enviaments de productes espanyols, es plantejaran les oportunes protestes formals, d'una banda, bilaterals, i d'altra, davant la CE en funció de la Reglamentació sobre la llibertat de circulació de mercaderies al territori comunitari.