La Fira de Sant Miquel assoleix el 97% d'ocupació
La 57a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 26a edició d'Eurofruit (Saló Internacional del Sector de la Fruita), que tindran lloc del 29 de setembre al 2 d'octubre de 2011 en el recinte de Fira de Lleida, han assolit un mes abans del seu inici el 97% d'ocupació, i en pocs dies s'espera cobrir la resta. Segons Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, el ritme de contractació "ha estat igual, o fins i tot millor, que a l'any 2010, el que demostra que, malgrat la situació econòmica general i les problemàtiques específiques del camp, la Fira de Sant Miquel segueix essent un referent agrari i el sector agrícola té força i ganes per tirar endavant".
Imatge de la darrera edició de la fira de Sant Miquel. Font: Fira de Lleida.
Oró ha destacat també la varietat i l’interès de les temàtiques que seran tractades en les activitats paral·leles, que enguany seran més de 50. Així, estan ja confirmades activitats com la XIX Diada de la Cooperació que, amb el títol d’“Innovació: la fórmula. Quan? Ara!”, desenvoluparà la Fundació Catalana de Cooperació el dia 29 de setembre.
El dijous 29 de setembre també tindrà lloc el I Congrés d’ASAJA Lleida, d’àmbit estatal, que inclourà una conferència a càrrec de dos experts de la Unió Europea sobre l’orientació de la nova PAC, jornades de porcí i de vaquí de carn i una xerrada sobre les assegurances agràries a partir del 2012.
Igualment, l’Associació de Ramaders de Cabrum de Catalunya (ARCC) i de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) faran una trobada el dia 29 amb un monogràfic sobre la “Qualitat i seguretat alimentària en explotacions lleteres d’oví i cabrum” i la presentació de la Guia de pràctiques correctes d’higiene per a explotacions lleteres de bestiar oví i cabrum.
La 4a Jornada de Sanitat Vegetal 2011, que organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc el divendres 30 de setembre en sessions de matí i tarda i portarà el títol de “La producció agrícola davant el repte de la seguretat alimentària”. D’altra banda, la Subdirecció General de Transferència i Innovació Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya durà a terme la jornada “Petjada de carboni i impacte en el sector fructícola”.
DelegBCN, entitat que col·labora amb les empreses en la promoció i la comercialització de productes i serveis, presentarà el projecte de creació d’una UTE d’empreses exportadores de productes agroalimentaris per fomentar la seva venda a l’exterior, reduir costos, aprofitar sinèrgies i fer més atractiva la seva proposta comercial.
El dijous 29 a la tarda tindrà lloc la 7a Jornada AGROPRÉS-ICEA-ETSEA-UdL, que duu el títol “És la pera una clara oportunitat per a la fructicultura de la regió de Lleida? Producció, costos, comercialització, qualitat i bon futur de la pera”, que inclou tres conferències, una taula rodona i la presentació del llibre Entendre l’agricultura; el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya durà a terme una sessió el dissabte 1 d’octubre titulada “ZEPA del Segarra-Garrigues, condicions per regar o no regar”.
De la seva banda, l’organització agrària JARC oferirà una jornada sobre l’oli de taula, mentre que Unió de Pagesos organitzarà tastos de mel, vins, formatges i fruita dolça.
Finalment, cal recordar que la manifestació firal acollirà la segona edició del saló Produqte (Fira de l’Alimentació de Qualitat i de Proximitat), que tindrà lloc al Pavelló 4 de Fira de Lleida.