S'actualitzen les guies de pràctiques correctes d'higiene avícoles
L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha actualitzat les guies de pràctiques correctes d'higiene en el sector avícola per tal d'incorporar-hi les adaptacions que cal dur a terme per adaptar-se a les normatives europees de benestar animal que entraran en vigor l'1 de gener de 2012.
La societat europea és cada dia més sensible als riscos associats al consum d’aliments i demanda uns aliments segurs, innocus, de qualitat i produïts respectant el medi ambient i el benestar animal. Per aquest motiu, la nova normativa europea en seguretat alimentària fa extensius els requisits en matèria d’higiene alimentària, medi ambient i seguretat alimentària a tota la cadena de producció.
Les Guies de pràctiques correctes d’higiene per a les explotacions avícoles han de ser una eina d’autocontrol per a les empreses i explotacions de producció avícola que faciliti el compliment dels requisits establerts en les diferents normatives relacionades amb la seguretat alimentària.
Les Guies de pràctiques correctes d’higiene per a les explotacions avícoles han de ser una eina d’autocontrol per a les empreses i explotacions de producció avícola que faciliti el compliment dels requisits establerts en les diferents normatives relacionades amb la seguretat alimentària.
Aquestes Guies van adreçades a tota la cadena de producció i distribució i, molt especialment, a les empreses i explotacions de producció avícola ja que, com a primera baula de la cadena de producció alimentària, han d’assumir la seva part de responsabilitat en la consecució d’uns productes segurs i de qualitat. Les condicions de criança, maneig, higiene i sanitat de les explotacions són factors determinants en la qualitat i innocuïtat dels productes que se’n deriven.
En un mercat cada dia més competitiu, el sector avícola català no pot quedar al marge de les demandes dels consumidors europeus en matèria de qualitat i seguretat alimentària. Tot i que molt del que s’estableix en aquesta Guia té caràcter voluntari, representa el compromís del nostre sector per treballar amb l’objectiu d’obtenir uns productes segurs i de qualitat.
Amb el reconeixement oficial, aquestes GPCH esdevenen els documents de referència per a tot aquest sector avícola de Catalunya, tant per a les empreses i explotacions com per a qui n’ha de dur a terme el control oficial.
Informació relacionada
- GPCH per a les explotacions avícoles de reproductores i incubació
- GPCH per a les explotacions avícoles de ponedores comercials
- GPCH per a les explotacions avícoles de producció de carn de pollastre, gall dindi i altres aus
- SECTOR AVÍCOLA El DAAM destina 7,5 milions a l'adaptació del sector avícola a la normativa europea
- Agència Catalana de Seguretat Alimentària