JORNADES TÈCNIQUES | 20/12/2011  RuralCat/DAAM

L'ECA de Tàrrega acull una jornada sobre el comerç a internet

El passat mes de novembre es va realitzar a l'Escola de Capacitació Agrària (ECA) de Tàrrega la Jornada Tècnica "Idees per millorar el coneixement de la teva empresa" amb l'objectiu de continuar la formació i la divulgació sobre la utilització de les eines de l'espai web per millorar el comerç de l'empresa agroalimentària.

internet_cont_20102011.jpg

Els ponents van exposar diferents aspectes a tenir en compte en el comerç electrònic. Álvaro Perera, de Semic Internet, va explicar que hi ha molts motius objectius per ser a Internet i els criteris per dissenyar una web útil, funcional i que motivi el contacte. Va destacar també que cal enregistrar el màxim nombre de dades de les nostres accions a Internet i dels nostres visitants i clients.

Ferran Perdrix, professor del Departament Industrial i d’Enginyeria Informàtica de la Universitat de Lleida, va exposar el potencial de vendes d’Internet i el baix cost d’una campanya de promoció respecte d’altres mitjans tradicionals. Va remarcar que és positiva i desitjable la comunicació recíproca entre empresa i consumidor, i que és un canal més de venda, en què cal tenir prevista l’evolució en el cas de tenir èxit, especialment en l’aspecte logístic.

També és important tenir cura de la logística i la distribució del producte. Marc Solé, de Cal Peretó, va comentar que cal una atenció personalitzada al client, no descuidar els altres canals de venda i tenir clars els objectius de l’empresa. Per últim, Xavier Solé, de Vedella Cal Miró, va remarcar que cal tenir en cura de la imatge i el nom del teu producte

A la jornada hi van assistir 16 persones que van preguntar i exposar dubtes i experiències per millorar alguns detalls relatius a la comunicació i fidelització de clients actuals.