Món Rural | 12/03/2018  RuralCat

Benvinguts a Pagès tornarà al juny

Tant si sou productors o restauradors com si oferiu allotjaments o activitats de lleure, ja podeu inscriure-us per a participar en la jornada “Benvinguts a Pagès”, que tindrà lloc el cap de setmana del 9 i 10 de juny.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia.

Es tracta d’un cap de setmana en el que explotacions de tot Cayalunya obren les portes per ensenyar al gran públic els seus camps, els seus ramats, les seves barques i els seus obradors, i donar a conèixer els seus productes. També és una oportunitat per als restauradors, allotjaments i organitzadors d’activitats locals vinculats a aquesta iniciativa. En definitiva, una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana.

L’any passat, en la seva segona edició, va registrar uns 18.000 visitants, un 45% més que en la primera. Hi van participar més de 200 explotacions, gairebé 200 restaurants, més de 220 allotjaments i un munt d’activitats complementàries. En total, es van comptabilitzar unes 800 propostes arreu del territori. El públic més nombrós va ser el familiar de Barcelona o el seu entorn.

Benvinguts a Pagès ha estat reconegut amb el Premi Alimara a la Innovació en Producte o Experiència, creat pel CETT, el campus internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.

Tothom que estigui interessat en participar es pot inscriure al web benvingutsapages.cat. 

 

Informació relacionada