FORMACIÓ | 29/03/2018  RuralCat

L’EA del Pirineu fa podi al Concurs Internacional de Ferrament i Forja a Andújar

Sergio Gallardo i Ramon Coronado, alumnes del Mòdul de ferrament ortopèdic de l’Escola Agrària del Pirineu, han guanyat la segona i tercera posició en la categoria de Promoció. Els professors Sergio Pérez i David Ibañez han quedat primer i segon en la categoria d’Open.

Un moment del Concurs Internacional de Ferrament i Forja a Andújar. Font: DARP

Un moment del Concurs Internacional de Ferrament i Forja a Andújar. Font: DARP

El VII Concurs Internacional de Ferrament i Forja d’Andalusia s’ha celebrar a mitjans d’aquest mes de març al Pavelló Firal d’Andújar. Hi ha participat una trentena de concursants.

Els alumnes del Mòdul de ferrament ortopèdic de l’EA del Pirineu Sergio Gallardo i Ramon Coronado han fet podi en segona i tercera posició respectivament en la categoria de Promoció.

També, els professors/col·laboradors de l’escola Sergio Pérez i David Ibañez han guanyat el primer i el segon premi respectivament en la categoria d’Open.

L'Escola Agrària del Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació està situada al poble de Bellestar, en el terme municipal de Montferrer-Castellbò (Alt Urgell).

Entre d’altres, destaca per la seva formació eqüestre, que realitza mitjançant, cursos, mòduls i jornades. Pel que fa al ferrament i la forja, ofereix els següents mòduls:

  • Preparació i acabat del ferrament d’equins.
  • Aplomat del casc, forjat, adaptació i col·locació de les ferradures i altres materials de ferrament d'equins (amb pràctiques professionals no laborals).
  • Ampliació de la forja i ferrament d’equins.                          
  • Ferrament ortopèdic i correctiu en equins.