LEGISLACIÓ I ALIMENTACIÓ | 11/01/2012  AlimenCat/AESAN

Entra en vigor la normativa europea sobre productes per a celíacs

Aquest mes de gener ha entrat en vigor a tota la Unió Europea el nou Reglament (CE) Nº 41/2009 sobre la composició i etiquetatge de productes alimentaris per a persones amb intolerància al gluten.

sensegltem110112cont.jpg

Logotip "Sense gluten".

Aquest Reglament estableix les condicions que han d'acomplir els aliments que es comercialitzin fent menció a la seva adequació per satisfer les necessitats nutricionals particulars d'aquest grup de població.

Tot i que l'esmentat Reglament va ser publicat el 21 de gener de 2009 al Diari Oficial de la Unió Europea, preveia un ampli període transitori, que ara acaba, per permetre als operadors econòmics adaptar el seu procés de producció i les seves etiquetes a les noves disposicions.
El Reglament (CE) N º 41/2009 s'aplica tant als aliments dietètics especialment destinats a aquest col·lectiu, com als aliments de consum ordinari que puguin ser consumits de forma segura per la població celíaca.

El Reglament fixa dues denominacions de venda per als productes destinats a la població celíaca: "sense gluten" en el cas d'aliments dietètics i de consum corrent amb continguts de gluten inferiors a 20 mg / kg, i "molt baix en gluten" només en el cas d'aliments dietètics amb continguts de gluten entre 20 i 100 mg / kg.