GUARDÓ AGROALIMENTARI | 17/01/2010  RuralCat

Es concedeixen els XXII Premis "Aliments d'Espanya" 2009

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat la resolució de la concessió dels concessió dels XXII Premis "Aliments d'Espanya 2009", convocats pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM). Aquest guardó busca reconèixer la tasca desenvolupada per professionals i entitats que participen en la cadena agroalimentària, així com els aspectes relacionats amb l'agricultura ecològica i la conservació del medi ambient.

Parada de mercat

D'aquesta manera els premis distingeixen als professionals i entitats més destacats en les categories de Producció Agrària, la Indústria Alimentària, a la Distribució i al Comerç Alimentari, a més de convocar el Premi Extraordinari Aliments d'Espanya. Així mateix s'entrega un premi a la Restauració, a la Producció Ecològica, al Jove Empresari, a la Dona Emprenedora, al Sector Consumidor i a la Comunicació.

Entitats o professionals premiats

Enguany, els membres del jurat han decidit atorgar els XXII Premis "Aliments d'Espanya 2009" a
  • Premi Aliments d'Espanya a la Producció Agrària: Castell de Canena Olive Juice S.L. , de Canena (Jaén), pel seu gran esforç a la producció de qualitat, innovació, millora tecnològica i investigació.


  • Premi Aliments d'Espanya a la Indústria Alimentària: fàbrica de Galetes Gullón, S.A., d'Aguilar de Campoo (Palència), empresa familiar centenària que basa el seu procés productiu en els conceptes d'investigació, desenvolupament, innovació i estratègia de comercialització.


  • Premi Aliments d'Espanya a la Distribució i Comerç Alimentari: Societat Cooperativa Eroski, per un model de gestió cooperativa de consumidors que permet la seva participació en la presa de decisions.


  • Premi Aliments d'Espanya a la Restauració: Grup Ramiro's, de Valladolid, per la seva creativitat gastronòmica que posa en valor els aliments del seu entorn en una línia d'innovació des de la tradició.


  • Premi Aliments d'Espanya a la Producció Ecològica: Societat Cooperativa Colligo , de Totana (Múrcia), per la seva trajectòria i la seva contribució a la consolidació de l'agricultura ecològica.


  • Premi Aliments d'Espanya al Jove Empresariat: Francisco José Planells March, Andoni Patxi Monforte Duart, Miguel Galdeano Nicolás, Enric Navarrés Valls i Yolanda Morán Gallén de l'empresa Suc de Lluna, S.L., d'Alboraya (València), per haver sabut convertir un producte artesanal tradicional, com és l'orxata de València, en una mica innovador, competitiu, sostenible i generador d'ocupació.


  • Premi Aliments d'Espanya a la Dona Emprenedora: Juana García Sánchez, fundadora de l'empresa làcties Cerrón, S.L., com a reconeixement al seu esforç tant al terreny de la producció com en el de la qualitat dels seus productes.


  • Premi Aliments d'Espanya al Sector Consumidor: IGP Vedella de Navarra, de Villava (Navarra), per fomentar hàbits saludables entre el consumidor, i en particular entre la joventut, d'una manera amena i didàctica, basats en una alimentació equilibrada i a la pràctica esportiva.


  • Premi Aliments d'Espanya de Comunicació: Grupo Promotor de Salamanca, S.A. perquè seu especial "El Camp" suposa una important aposta per l'agroalimentació, i una eina molt eficaç per apropar el món de la producció agrícola i ramadera, la comercialització i l'exigència de qualitat a un ampli ventall de públic.


  • Premi Extraordinari Aliments d'Espanya: Societat Cooperativa Andalusa Ramadera de la Vall dels Reproches (COVAP), de Pozoblanco (Còrdova), per tractar-se d'una cooperativa que a través de fortes inversions en innovació tecnològica i una forta aposta per la seguretat alimentària, la qualitat i la diversificació de les seves produccions, ha consolidat la seva presència tant al mercat nacional com a internacional.