REFORMA DE LA PAC | 17/01/2012  RuralCat/MARM

El Govern i les Autonomies encaren la PAC abans del Consell de Ministres d'Agricultura

La reforma de la PAC ha estat el tema principal de la reunió mantinguda, per 16 consellers autonòmics, el representant de Melilla i el responsable del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, en el consell consultiu previ al Consell de Ministres d'Agricultura de la Unió Europea. Així mateix, també s'ha anunciat la visita al país del Comissari europeu d'Agricultura, Dacian Ciolos, el pròxim tres de febrer.

consellconsultiu0112.jpg

Imatge d'uns consellers durant la reunió. Font: Ministeri d'Agricultura.

 Després de la reunió, el ministre Arias Cañete ha explicat que s'ha aconseguit "un consens bàsic" sobre el que s'ha de reclamar a la Unió Europea i ha avançat que el proper Consell de Ministres d'Agricultura europeu tractarà fonamentalment dos temes: per una banda la presentació de les prioritats de la Presidència danesa que es concentraran en la reforma de la Política Agrària Comuna, la reforma de la Política Comuna Pesquera i la normativa de protecció i benestar dels animals i, per l'altra banda, el qüestionari que es lliurarà a les delegacions nacionals sobre l'OCM única i el funcionament de les mesures de mercat i de la cadena agroalimentària.

 

Debat sobre l'OCM única

Segons el portaveu del ministeri, les comunitats autònomes volen que hi hagi "una recuperació de la intervenció i de l'emmagatzematge privat amb normes eficaces que regulin el seu desenvolupament". Així mateix, també han sol·licitat "que l'OCM tingui mecanismes clars i que hi hagi una modificació de les regles de la competència en el sector agroalimentari per permetre que interprofessionals amb extensió de norma, organitzacions de productors i cooperatives es puguin concentrar i tenir una capacitat d'influència en el mercat molt més rellevant defensant els preus d'agricultors i ramaders ". Durant la reunió també s'ha destacat la necessitat que hi hagi una reciprocitat en els intercanvis comercials i en el tractament de la producció comunitària respecte de tercers països.