SEGURETAT ALIMENTÀRIA | 26/01/2012  RuralCat

Barcelona acollirà el 5è Congrés Internacional d'Autocontrol i Seguretat Alimentària

El KAUSAL 2012 es celebrarà del 17 al 19 d'octubre a Barcelona amb el lema "Junts, aliments amb garantia". Aquest congrés és el principal esdeveniment científic sobre el present i futur de la seguretat alimentària i l'autocontrol a tota la cadena alimentària i el punt de trobada dels professionals que treballem en seguretat alimentària.

cartellkausal260112.jpg

Detall del cartell del KAUSAL 2012. Font: KAUSAL.

 En aquesta edició, els organitzadors posen l'èmfasi  en la importància de la col·laboració de tots aquells que formem part de la cadena alimentària, des de la producció primària fins a la distribució i els consumidors, per aconseguir aliments amb garantia que mereixin la confiança dels mercats i dels consumidors.

És per això que el congrés vol esdevenir un punt de trobada dels professional i també un fòrum on posar en comú les experiències d'èxit del treball en equip i on compartir inquietuds i solucions als reptes que comporta la implantació de sistemes d'autocontrol per oferir aliments amb garantia.
Alguns dels temes de màxima actualitat que es volen plantejar són:
  • La situació de l'autocontrol a la UE: On som i cap a on anem?
  • El rol de l'autocontrol al comerç internacional i el paper que juguen les certificacions privades.
  • El repte que suposa la implantació de l'autocontrol al sector primari i en la petita i mitjana empresa.
  • Els últims avenços en la identificació de nous perills i perills emergents, en sistemes de verificació i validació del sistema APPCC, mètodes ràpids d'anàlisi i instruments de monitoratge de punts crítics.
  • Sistemes innovadors de gestionar la seguretat alimentària en l'empresa a través de les "smart solutions".
  • La percepció que tenen els consumidors de la seguretat alimentària i l'autocontrol i la importància de la comunicació per acabar apostant per la creació d'una cultura global de seguretat alimentària.
Es preveu que al KAUSAL 2012 assisteixin més de 400 professionals del sector alimentari i ponents experts de primer nivell i referents a nivell internacional.
 
 

Informació relacionada