ALIMENTACIÓ | 27/02/2012  AlimenCat/DAAM

El Departament informa del reconeixement transitori i el reglament de la IGP Pa de Pagès Català

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Edicte pel qual se sotmet a informació pública el Projecte d'ordre per la qual s'aprova el reconeixement transitori i el reglament de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català, i es reconeix el seu consell regulador provisional, durant un termini de set dies hàbils.

 Les persones interessades a examinar-lo ho podran fer a les oficines del Departament a Lleida i a Barcelona, als Serveis Territorials del DAAM o bé mitjançant la pàgina web del Departament, durant l’esmentat període, en el qual hi podran formular les al·legacions que creguin convenients.

 El procés de tramitació es va iniciar el 24 de juliol de 2009, quan la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers va sol·licitar la inscripció de la IGP Pa de Pagès Català davant el Departament. 

La zona de producció del pa objecte d’aquesta IGP comprèn tot Catalunya, i les seves principals característiques són que es tracta d'un pa tradicional, rodó d’imatge rústica, de crosta gruixuda i cruixent, molla esponjosa i alveolat gran i irregular. Tot el procés d’elaboració es du a terme seguint mètodes tradicionals, realitzant manualment com a mínim el format, amb fermentacions lentes, i coent les masses sempre en forns de solera refractària. Organolèpticament és un pa de gran aroma i sabor, amb certa acidesa que manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8-9 hores de la cocció.
 
 Val a dir que aquest pa IGP estarà clarament identificat en el comerç, i en el moment de la venda s’entregarà als consumidors en bosses amb el logotip identificatiu propi de la IGP.
 

Informació relacionada