REG | 03/04/2012  RuralCat/DAAM

El DAAM dóna a conèixer la doble collita com a alternativa a les zones de regadiu

El passat dia 19 de març es va realitzar la jornada tècnica "El doble cultiu en zones de reg", dins el marc de la Fira de Mollerussa. L'objectiu de la jornada era donar a conèixer la doble collita com a alternativa per les zones de regadiu.

jornadesreg

Imatge de la jornada tècnica "El doble cultiu en zones de reg". Font: DAAM.

 

Durant l'acte, que va tenir lloc a la sala d’actes de l’Espai Cultural dels Canals D’Urgell, es va parlar de la importància de la gestió del reg i les pràctiques culturals per obtenir uns rendiments econòmics i productius adequats. Per assolir aquest objectiu es va comptar amb la ponència del catedràtic Jaume Lloveras, que va exposar resultats econòmics del cultiu del panís; el coordinador del Programa d’ús eficient de l’aigua de reg de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Joan Girona, que va explicar la gestió del reg en la doble collita, i amb la  ponència Josep Ramon Sainz de la Maza, d’Agrosegrià/Suelo Vivo, que va parlar de la seva experiència empresarial en el cultiu de la doble collita. La jornada va ser inaugurada pel subdirector general de Transferència Tecnològica i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió.

A l'acte, organitzat per l’Oficina del Regant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), hi van assistir una seixantena de persones, que van valorar molt positivament la iniciativa i van animar al departament a seguir organitzant jornades al voltant d'aquest tema.