FORMACIÓ ON-LINE | 10/04/2012  RuralCat

S'obren les preinscripcions a set cursos

Des del 10 al 22 d'abril, ja et pots preinscriure a noves edicions dels cursos: Iniciació a l'Excel, Topografia, Clima i microclima, Fonaments zootècnics I, Benestar animal durant el transport, Prevenció de riscos laborals Nivell Bàsic, Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris. Tots ells formen part del programa de cursos per internet que ofereix el Servei de Formació Agrària a través de RuralCat.

curstopografia

  • Iniciació a l'Excel (Edició 23)

Es tracta d'un curs dissenyat per introduir a l'alumne en el funcionament del programa Excel (versió Office 2002) i valorar les seves aplicacions pràctiques. Al finalitzar el curs els alumnes coneixeran l'estructura, el funcionament i els principals formats d'un full de càlcul, sabran introduir, editar i modificar dades, utilitzar les fórmules bàsiques i localitzar errors. 

El curs tindrà una durada de 20 hores i es durà a terme entre el 10 de maig i el 22 de juny. 

 

La preinscripció del curs "Iniciació a l'Excel (Edició 23)" s’ha tancat en arribar-se al número màxim de places previstes.

 

  

 

  • Topografia (Edició 1)

Aquest és un curs obert però està especialment adreçat als alumnes que estan seguint un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària. Es pretén que, al finalitzar el curs, els estudiants puguin identificar elements en un plànol topogràfic, calcular pendents, realitzar el croquis d'una parcel·la i dibuixar un plànol topogràfic a partir de les coordenades polars i les seves cotes.

El curs tindrà una durada de 18 hores, començarà el 15 de maig i acabarà el 15 de juny. 

 

La preinscripció del curs "Topografia (Edició 1)"  s’ha tancat en arribar-se al número màxim de places previstes.

 

  
  • Clima i microclima (Edició 1)

Aquest curs està especialment pensat per aquells alumnes que segueixen l'itinerari formatiu d'incorporació a l'empresa agrària, però és obert a tothom. Els continguts corresponen al mòdul professional Fonaments agronòmics, que forma part del Cicle Formatiu de Grau Mitjà Producció agropecuària i agroecològica i consta de quatre nuclis formatius: conceptes generals, i meteors, processos atmosfèrics, riscos atmosfèrics i sistemes de prevenció, control i lluita. 

El curs tindrà una durada de 21 hores i tindrà lloc entre el 15 de maig i el 15 de juny. 

 

La preinscripció del curs "Clima i microclima (Edició 1)"  s’ha tancat en arribar-se al número màxim de places previstes.
   
  • Fonaments zootècnics I (Edició 1)

Aquest és un curs obert però està especialment adreçat als alumnes que estan seguint un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària. Els objectius d'aquest curs són: identificar les races de mamífers i les aus d'interès en ramaderia descrivint de les seves característiques morfològiques externes i les seves aptituds productives, conèixer les parts dels diferents aparells i òrgans dels animals i el seu funcionament tenint en compte que formen un tot integrat i descriure la reproducció dels animals, considerant els seus fonaments biològics i les tècniques associades.

El curs tindrà una durada de 30 hores i es desenvoluparà entre el 15 de maig i el 15 de juny.

  •  Curs de benestar animal durant el transport (Edició 14)

Aquets curs pretén oferir una formació general i específica sobre benestar animal durant el transport que permet, alhora, obtenir l’acreditació que exigeix la normativa vigent. Al finalitzar el curs es farà una sessió presencial de caràcter obligatori, en la qual es duran a terme una explicació de casos pràctics i l’examen final.

El curs té una durada de 20 hores, començarà el 15 de maig i acabarà el 22 de juny.

 

La preinscripció del curs "Curs de benestar animal durant el transport (Edició 14)"  s’ha tancat en arribar-se al número màxim de places previstes.

 

   
  • Prevenció de riscos laborals. Nivell bàsic (Edició 2)

Aquest és un curs obert però està especialment adreçat als alumnes que estan seguint un itinerari formatiu dins del procés d’incorporació a l’empresa agrària. Es pretén que al finalitzar el curs els alumnes puguin: reconèixer els elements de la prevenció de riscos a l’empresa, aplicar el marc normatiu de prevenció de riscos, avaluar els riscos derivats de l'activitat professional, participar en la planificació i la gestió de la prevenció, aplicar mesures de prevenció i protecció individual i col·lectiva i participar en l'elaboració dels plans d'emergència i evacuació.

El curs tindrà una durada de 30 hores i es desenvoluparà entre el 15 de maig i el 22 de juny.

  • Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (Edició 30)

Es tracta d'un curs dissenyat per  donar resposta formativa als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic. L'objectiu del curs és que l'alumne adquireixi els criteris necessaris per a realitzar una pràctica fitosanitària correcta, s'adoni de les conseqüències que pot comportar una incorrecta manipulació i aplicació dels productes fitosanitaris, tant per a la pròpia salut com per a la d’altres persones, i també per a la conservació del medi ambient i que assoleixi els coneixements bàsics que permetin superar la prova per a l’obtenció del carnet de manipulador de productes fitosanitaris, nivell bàsic.

El curs tindrà una durada de 25 hores, començarà el 15 de maig i acabarà el 22 de juny. 

 

La preinscripció del curs "Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (Edició 30)"  s’ha tancat en arribar-se al número màxim de places previstes.

 

 

Com realitzar la preinscripció

Per preinscriure's als cursos cal estar donat d'alta com a usuari de RuralCat. Si encara no n'ets membre pots fer-ho durant aquesta setmana. Només cal que omplis el formulari corresponent. L'alta és totalment gratuïta.

Un cop t'hi hagis donat d'alta hauràs de seguir aquestes indicacions per sol·licitar el curs. Entra a la teva àrea de membre i comprova que, a la teva fitxa, has introduït correctament les següents dades:

  • Adreça
  •  Població
  • Codi postal

Pots comprovar aquestes dades des del menú El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals (pestanya Dades addicionals de RuralCat). Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó Guardar.

 2. Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú Formació/Catàleg de cursos per internet.

 3. Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la preinscripció està oberta. En el text del camp "Inscripció" diu "Inscriu-t'hi".

 4. Fes clic sobre "Inscriu-t'hi" per tal de realitzar la preinscripció.

 5. A continuació, apareixerà un missatge indicant que t'hi has preinscrit, i rebràs un correu electrònic al teu compte personal i al de RuralCat.

 6. Una vegada completat aquest procés, el Servei de Formació Agrària es posarà en contacte amb tu per indicar-te com has de finalitzar la inscripció.

També en format paper

Recordeu que per tal de facilitar la formació contínua dels professionals vinculats al sector agrari i al món rural, l'SFA també organitza els següents cursos a distància i en format paper: 

Benestar animal durant el transport (Edició 14)