ESCOLES AGRÀRIES | 27/06/2018  Ruralcat

Finalitza el curs 2017-2018 dels cicles formatius a les Escoles Agràries

Aquest mes de juny finalitza el curs 2017-2018 de formació inicial a les 14 Escoles Agràries del DARP, que va obrir amb 821 alumnes matriculats: 399 als 12 cicles de grau mitjà i 422 als 9 cicles de grau superior.

Detall del díptic de formació professional a les Escoles Agràries durant el curs 2018-2019. Font: Servei de Formació Agrària del DARP

Detall del díptic de formació professional a les Escoles Agràries durant el curs 2018-2019. Font: Servei de Formació Agrària del DARP

Actualment, la xarxa d’Escoles Agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) imparteix tots els cicles de la família agrària, a més d’altres cicles de les famílies d’indústries alimentàries, d’activitats físiques i esportives i de comerç i màrqueting.

Durant el curs 2017-2018, s’han ofert 12 cicles de grau mitjà (CFGM) i 9 cicles de grau superior (CFGS). Com a novetat, s’ha iniciat en formació dual el CFGS de Vitivinicultura a l’EA de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech.

De cara al proper curs 2018-2019, tres escoles canviaran la seva oferta. L’EA d’Amposta canvia d’orientació amb el nou CFGM de Producció Agroecològica, en substitució del CFGM de Jardineria i Floristeria-2on curs. L’EA del Pirineu oferirà el nou CFGM d’Activitats Eqüestres, en substitució del CFGM de Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural i la Formació Eqüestre. I l’EA del Solsonès oferirà en formació dual el CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural.

Els interessats poden consultar tota l'oferta de les 14 Escoles Agràries en aquest díptic del Servei de Formació Agrària. 

Els cicles formatius que s'oferten són de grau mitjà i de grau superior i tenen una durada de 1.400 hores en un curs acadèmic o de 2.000 hores repartides en dos cursos acadèmics. Una part d’aquestes hores es destina a la formació en el centre educatiu i una altra part a la formació pràctica en centres de treball. També, per facilitar la formació, millorar la qualificació professional i fer possible l’adaptació entre situacions personals i professionals, s’han pres diverses mesures flexibilitzadores, com la formació semipresencial (a les EA de Tàrrega i d’Alfarràs) i la formació dual (a les EA de Vallfogona de Balaguer, Empordà, Solsonès i de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech).

A més de la formació professional inicial, les Escoles Agràries també ofereixen servei d’assessorament i servei de reconeixem acadèmic, així com formació contínua amb cursos, seminaris i jornades en els formats presencial, semipresencial i a distància. Podeu ampliar aquesta informació a l’apartat de les Escoles Agràries del web del DARP.