I+D+i | 16/04/2012  RuralCat/DAAM

El DAAM convoca el PITA 2012

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2012, que distingeix les empreses agràries i les agroindústries que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a la millora de la competitivitat i sostenibilitat. La convocatòria inclou tres tipus de guardons, dotats amb 6.000 euros cadascun, i també tres nominacions, premiades amb 2.000 euros cadascuna. El termini de presentació de candidatures començarà el 17 d'abril i acabarà el 4 de maig.

La nova edició dels Premis PITA 2012 consta de tres categories. En primer lloc les agroindústries de primera transformació, conservació i subministrament de productes i serveis, en segon lloc les empreses agràries que han incorporat alguna innovació significativa en els processos de producció i gestió i en tercer lloc els joves emprenedors que innoven, ja sigui des de l'agroindústria o des de l'empresa agrària.

El jurat dels premis estarà constituït per un comitè d'experts que avaluaran les candidatures presentades. El constituiran dos representants del món universitari, dos representants de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), quatre del DAAM i el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, que actuarà com a president.

Els premis PITA, que amb aquesta convocatòria arriben a la dotzena edició, van néixer l'any 2001 amb l'objectiu d'incentivar la innovació tecnològica del sector agroalimentari que ha de ser capaç de donar resposta a les demandes de la nostra societat que vol productes de qualitat, segurs i produïts d'una manera respectuosa amb el medi ambient i el benestar animal. Amb els anys es va veure la necessitat de distingir els diversos tipus d'innovació dins el sector i l'any 2005 es van crear dues modalitats, una per agroindústries i l'altra per empreses agràries. Com que el sector segueix evolucionant, aquest any el DAAM ha decidit crear una tercera categoria destinada específicament a joves emprenedors.