ENERGIA | 17/04/2012  RuralCat/ Fundació Món Rural

BIORAISE, nou mapa interactiu del sector de la biomassa sòlida

Entra en funcionament l'eina on-line BIORAISE, que ofereix una visió global de les empreses del sector de la biomassa sòlida. Aquesta nova aplicació consisteix en un mapa interactiu que permet calcular el potencial de biomassa, els seus costos de recol·lecció i transport als estats espanyols, francès, portuguès, italià i grec. BIORAISE és una eina de gran utilitat pels promotors de projectes d'energies renovables, però també pels usuaris que vulguin saber si a prop del seu domicili hi ha fabricants o instal·ladors de calderes de biomassa. L'accés a aquesta eina és lliure.

mapabioraise

Imatge d'un fragment del mapa on-line. Font: BIORAISE.

Fins ara l'aplicació únicament contemplava la biomassa primària, agrícola o forestal, aquesta nova versió inclou també la biomassa secundària provinent d'activitats industrials. Aquesta primera versió es va desenvolupar el setembre de 2009 amb el finançament del VI Programa Marc de la Unió Europea i es limitava als usos de la biomassa residual i permetia calcular aquests residus per superfícies d'un a 100 quilòmetres al voltant de la localització i calcular els costos estimats d'extracció i logística.

Aquesta nova versió, que incorpora noves funcionalitats i nous tipus de biomassa, ha estat possible gràcies al projecte BIOMASUD, que s'ha encarregat de la recollida de dades dels recursos industrials i les empreses del sector. Aquest projecte té com a objectiu el disseny i la implementació de mecanismes de suport que ajudin al desenvolupament d'un mercat sostenible de biomassa sòlida i crear un sistema que auditi i certifiqui el compliment dels requisits, així com un sistema de traçabilitat que permetrà gestionar els recursos des d'una perspectiva global.

 

Informació relacionada