AGRICULTURA I MEDI NATURAL | 10/05/2012  RuralCat/DAAM

Noves mesures per minimitzar els danys en cultius per part de senglars a Girona

El director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Aurich, ha presentat noves mesures que es duen a terme per minimitzar els danys en cultius ocasionats pels senglars.

Una imatge de l'acte. Font: DAAM.

 Des que la població de senglars va començar a anar en augment, el Govern ha pres algunes decisions, les més importants de les quals han estat, avançar l’inici de temporada de caça, fer autoritzacions preventives que permeten caçar fora del període hàbil i reforçar que es pugui caçar més a la primavera, una època clau per al Govern per reduir l’impacte dels senglars ja que és l’època de gestació de les femelles.

 
El director ha destacat que el Govern no posa traves a les batudes per disminuir la població de senglar. Per mostrar-ho, ha posat la taula les dades de senglars caçats: 12.000 la temporada 2010-2011, una xifra més alta que en anys anteriors que no superava els 8.000.
 
 Aurich, davant algunes queixes del sindicat Unió de Pagesos, ha assegurat que es posen més facilitats que mai per autoritzar batudes i ha negat que hi hagi una plaga de senglar a les comarques gironines.