ALIMENTACIÓ I TECNOLOGIA | 15/05/2012  RuralCat/Bta

BTA mostra les últimes solucions en equipament per a la indústria alimentària

La fira Barcelona Tecnologies de l'Alimentació, Bta, celebra del 15 al 18 de maig la seva tretzena edició centrada en la internacionalització i la innovació. El recinte Gran Via de Fira de Barcelona acull aquest saló dedicat al sector de la maquinària i tecnologia per a la indústria alimentària més important del sud d'Europa.

Imatge de la fira. Font: Bta.

 La internacionalització i la innovació són els principals eixos estratègics d'aquesta edició i ambdues es veuen plasmades en la representativitat de l'oferta expositiva, en la procedència dels visitants professionals i en les nombroses activitats programades, com l'International Business Center, una zona de generació de negoci amb jornades, fòrums i trobades professionals organitzats per AMEC, FIAB i ACC1Ó. A més, delegacions de professionals de Xile, Mèxic, Veneçuela, Argentina, Brasil, Colòmbia, Marroc, Algèria, Tunísia, Turquia i Xina estan presents a la fira. 

L'Innovation Meeting Point, una de les principals novetats del saló, concentra en un mateix espai a les empreses més innovadores i ofereix un ampli programa de conferències sobre la innovació alimentària i el seu procés. La Zona de Novetats on es presenten els últims llançaments en tecnologia i maquinària i Ingrenova, que mostra les novetats en ingredients, additius, colorants i aromes alimentaris, completen l'agenda d'activitats paral·leles dedicades a la innovació a Bta.

 
Barcelona Tecnologies de l'Alimentació s'estructura en tres salons monogràfics (Tecnocàrnica, Ingretecno i Tecnoalimentària) per cobrir transversalment tota l'oferta tecnològica, de maquinària i de producte alimentari intermedi que necessita la indústria d'alimentació i begudes per a la seva elaboració i processament.
 

Algunes novetats

Bta 2012 dona a conèixer les tècniques més innovadores en conservació, automatització de processos productius, tècniques de conservació d'aliments, solucions d'envasament, ingredients i additius, i equips per a la higiene i la seguretat alimentària. Antioxidants alimentaris antiaging, complements contra l'osteoporosi, ampolles antibacterianes, desossadores d'alta velocitat, sistemes de curat accelerat, edulcorants naturals, texturitzants, raigs X, altes pressions o desinfecció per nebulització són algunes de les apostes més destacades dels fabricants de tecnologia per a la indústria alimentària.
 

Dissenyant els aliments del futur

La tecnologia cada vegada és més important per a  la producció d'aliments. Les empreses expositores de Bta 2012 testifiquen la importància que la recerca està prenent en la producció d'aliments com a forma de respondre al nivell de desenvolupament de productes que demanen els consumidors. La biotecnologia i les tecnologies de processament d'aliments són dos grans camps d'acció que, a més d'aportar valor als productes, compten amb múltiples aplicacions en el sector alimentari directament relacionades amb el desig dels consumidors per menjar més saludablement.
 
La salut digestiva i òssia, la reducció del colesterol, el control de la tensió arterial, la defensa del sistema immunològic o els sucres no cariogènics són abanderats d'aquesta "revolució funcional", en què els ingredients s'han convertit en actors principals de l'actualitat alimentària. Aquest fet ha fet pujar un 5 per cent la facturació del sector d'ingredients, aconseguint vendes de 5.775 milions d 'euros el 2011, segons l'Associació de Fabricants i Comercialitzadors d'Additius i Complements Alimentaris.
 
Per la seva banda, el sector espanyol de la maquinària i tecnologia per a la indústria alimentària demostra un gran dinamisme i es posiciona com un dels més competitius, tant en el mercat nacional com en l'internacional, gràcies a la seva capacitat innovadora per aportar solucions de valor per a tota la cadena alimentària. Compost per més de 220 companyies l'any passat va facturar 950 milions d'euros, segons l'Associació Multisectorial d'Empreses (Amec).
 

Informació relacionada

El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020