MEDI NATURAL | 04/06/2012  RuralCat/DAAM

Setmana del Medi Ambient al Parc Natural del Delta de l'Ebre

La vuitena edició de la Setmana del Medi Ambient al Parc Natural del Delta de l'Ebre del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) tindrà lloc de l'1 al 10 de juny i té com a principals objectius promoure i divulgar els valors naturals i culturals de les zones humides en general, i del delta de l'Ebre en particular. Per aconseguir-ho, s'han organitzat diverses activitats de descoberta de l'entorn per tal de sensibilitzar el públic participant de la necessitat d'adquirir actituds i comportaments positius i de respecte amb el medi natural.

El lliri de mar (Pancratium maritimum) creix als salobrars del Parc. Font: gencat.cat

Divendres, 1 de juny

 
 - Presentació del llibre i xerrada: “Els ratpenats de Catalunya. Guia de camp”. Carles Flaquer, biòleg. Museu de les Terres de l’Ebre. Amposta. 20h
 
Dissabte, 2 de juny
 
- Ecomuseu - Badia del Fangar. Sortida en bicicleta de mig dia. Trobada a les 10h a l’Ecomuseu. Distància: 18km. Previsió finalització 13.30h.
 
- Curs de fotografia digital. Professor: Santi Martorell. Organitza: Picampall. Preus: socis 25€ , no socis 35€. Informació i inscripcions: www.picampall.org
 
Diumenge, 3 de juny
 
- La Ràpita-Casa de Fusta. Sortida en bicicleta de mig dia. Trobada a les 10h al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita. Distancia: 25km.
 
- Festa de la Plantada de l’Arròs. Mas de la Cuixota-Restaurant de l'Estany. Amposta. Més informació: Tel. 977 703 453 / 977 261 026.
  
Dilluns, 4 de juny
 
- Presentació del curs Documental Delta 2012 i projecció dels treballs de l'edició 2011. A càrrec de Filmsnòmades Formació. Centre d’Art de les Terres de l’Ebre. Amposta. 20h.
 
Dimarts. 5 de juny
 
- Roda de premsa Presentació Checklist. Llista patró dels ocells del delta de l’Ebre. Ecomuseu Deltebre. 12h.
 
- Xerrada “Els ocells del delta de l’Ebre: una gran riquesa ornitològica”. David Bigas. El Maset. Sant Carles de la Ràpita. 20h.
 
 Dimecres, 6 de juny
 
- Xerrada “Arquitectura, paisatge i identitat“. Eva Sánchez i Cinta Masdeu, arquitectes. Centre d’interpretació de les barraques del Delta. Sant Jaume d’Enveja. 20h.
 
Dijous, 7 de juny
 
- Xerrada “El Delta de l'Ebre, un observatori climàtic inclòs a la xarxa d'estacions Climadat”. Alba Àgueda, Institut Català de Ciències del Clima. Ecomuseu, Deltebre. 20h.
 
Divendres, 8 de juny
 
 - Xerrada “El patrimoni arqueològic del Delta: un tresor amagat”. Toni Cartes, historiador del MTE. Ecomuseu (Deltebre). 20h.
 
Dissabte, 9 de juny
 
- Curs “Les papallones mediterrànies”. Professors: C. Stefanescu i P. Luque. Organitza: Museu de les Terres de l’Ebre i Institució Catalana d’Història Natural. Informació i inscripcions: Tel. 977 702 954.
 
- Portes obertes al Centre Ictiològic del Parc. Vine a conèixer el fartet, el samaruc, l’espinós i la raboseta de riu! Trobada a les 10h a la Casa de Fusta. Més informació: tel. 977 482 181.
 
- Introducció a l’arrossar, Ecosafari per la Reserva i altres jocs. Reserva Natural de Riet Vell (SEO/BirdLife). De 10 a 13h. 
 
- Juga i Descobreix les Aus de Primavera, Joc-itinerari per a tota la família, per tres punts d’observació d’aus (Pont del Través, antigues salines de Sant Antoni, Reserva Natural de Riet Vell). Gratuït. Organitza SEO/BirdLife. De 16 a 20 h. Informació: Tel. 616 290 246.
 
- Tarda de jocs per als més menuts. Al Parc del riu de Deltebre, de 17 a 20h.
 
- Recicla Saltant. Castell inflable per als més menuts.
- Taller de punts de llibre
- Jocs tradicionals
- Joc de Birles amb Polet
- Xocolatada
 
- Xerrada “El delta de l’Ebre i el seu Parc Natural: espai, turisme i productes locals”, Xavier Abril i Gina Fornós, tècnics del PNDE. Casal de joves de l’Aldea. 20h.
 
Diumenge, 10 de juny

- Juga i Descobreix les Aus de Primavera, Joc-itinerari per a tota la família, per tres punts d’observació d’aus (Pont del Través, Antigues Salines de Sant Antoni, Reserva Natural de Riet Vell). Gratuït. Organitza SEO/BirdLife. De 10 a 14 h.
 
- Ecosafari i altres jocs. Reserva Natural de Riet Vell. De 10 a 14h.
 
- Segona travessia popular pel Medi Ambient, en canoa i vela lleugera per la badia dels Alfacs. Concentració a l’escola de vela del Club Nàutic La Ràpita a les 10h. Informació i reserves: Estació Nàutica. Tel. 977 101 010.
 
- Visita lliure i gratuïta als museus i centres d’interpretació del Delta.
 

- De 10 a 11h: Molí de Rafelet (Deltebre). 

- De 10 a 14h: Ecomuseu (Deltebre), Casa de Fusta (l’Encanyissada, Amposta), Centre d’interpretació de les barraques del Delta (Sant Jaume d’Enveja), Centre d’interpretació de les torres de guaita (l’Aldea).

- De 11.30 a 14h: Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta).

 - De 15 a 20h. Visita lliure al CX Món Natura Delta de l’Ebre (Salines de la Tancada, Amposta).

 

- Festa de la Plantada de l’Arròs. Barraques de Salvador. Deltebre. Més informació: Tel. 977 489 309 / 977 489 679.