TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 12/06/2012  DAAM

Jornada de noves tendències en l'ametller i el festuc en regadiu

Des de l'Oficina del Regant del DAAM, conjuntament amb Infraestructures.cat i l'IRTA, es va organitzar una jornada el passat dia 31 de maig, amb l'objectiu donar a conèixer les tècniques de maneig del cultiu de l'ametller, sobretot les noves varietats adaptades a les nostres condicions climàtiques, i el cultiu del festuc.

Durant la jornada es va realitzar una visita a una parcel·la demostrativa. Font: DAAM

La jornada va tenir lloc a l’ECA de Tàrrega, on van intervenir Xavier Miarnau, de Transferència Tecnològica de Fructicultura de l’IRTA, Mariano Mateu, gerent de Casa Sant Roc, SL, i Joan Girona, director del Programa de Gestió Eficient de l’Aigua de Reg de l’IRTA. 

Posteriorment, es va realitzar una visita a la parcel·la demostrativa de Vilagrassa que gestiona Infraestructures.cat per poder observar les noves varietats d’ametller adaptades a les nostres condicions climàtiques i els festucs. També es va poder observar la tipologia de reg que es realitza en aquesta parcel•la demostrativa de llenyosos. 
 
Aquesta jornada està inclosa dins del Pla de treball que es realitza des de l’Oficina del Regant en l’eix del Segarra Garrigues amb l’objectiu de donar a conèixer noves tecnologies de reg i cultius adaptats en aquesta zona. 
 
La valoració dels aproximadament 40 assistents ha estat molt bona i anima a seguir fent activitats d’aquest tipus.