La UE i la Xina tracen un full de ruta per al reconeixement mutu d'aliments ecològics
El comissari europeu d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Dacian Ciolos, i el responsable xinès de l'Administració de Qualitat, Supervisió, Inspecció i Quarantena (AQSIQ), Zhi Shuping, han iniciat les converses perquè els productes ecològics d'ambdós mercats rebin el mateix reconeixement en el comerç entre la Unió Europea (UE) i el l'Estat asiàtic.
Les dues administracions s'han compromès a revisar les seves respectives regulacions en la matèria i buscar estàndards i controls comuns que facilitin el comerç d'aquests productes que permetin crear un marc de cooperació a llarg termini.
Els primers passos que es prendran en aquest sentit giraran al voltant d'aspectes tècnics. Durant aquesta primera etapa es persegueix el reconeixement mutu de les normatives sobre productes ecològics, i per això es posaran en marxa fòrums de debat sobre legislació, estandardització i qüestions afins.