SANITAT VEGETAL | 31/07/2012  RuralCat/DAAM

Avisos fitosanitaris corresponents al mes d'agost

El portal RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).

Tomaquera afectada per pansiment bacterià. Font: DAAM

Aquest mes d'agost, presentem una relació dels productes fitosanitaris amb autoritzacions excepcionals. També us informem que El DAAM ha publicat la RESOLUCIÓ AAM/1455/2012, de 16 de juliol, per la qual es fixen les mesures a dur a terme per al control del cargol poma (Pomacea sp.) a l'hemidelta esquerre del Delta de l'Ebre.

També us recordem que els polvoritzadors s’han d’inscriure al Registre oficial de maquinària agrícola del DAAM. Aquest registre és necessari de cara a la seva inspecció obligatòria, que s’haurà d’haver passat abans del desembre de 2016.

Pel que fa a les mesures de prevenció i tractaments fitosanitaris contra les plagues es presenten diverses mesures per a:  arbres fruiters, fruits secs, cítrics, vinya, olivera, cultius extensius, hortícoles, forestals, parcs i jardins.

El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquests avisos fitosanitaris a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.