MEDI NATURAL | 24/08/2012  RuralCat/DAAM

La nova Xarxa de Rescat de Fauna Marina ja ha atès més d'un centenar d'animals

La nova Xarxa de Rescat de Fauna Marina, liderada per tècnics de fauna, els centres de recuperació i Agents Rurals, va començar la seva activitat al gener i ha dut a terme més de 115 actuacions. El seu objectiu principal és establir un sistema àgil de rescat de fauna marina i donar assistència als animals vius, a més d'identificar les causes de mortalitat garantint una recollida de dades organitzada per conèixer més i millor la biodiversitat marina a Catalunya.

Josep Maria Pelegrí (dreta), en un acte de retorn al mar d'unes tortugues recuperades per la xarxa. Font: DAAM

 La majoria d'animals trobats han estat tortugues marines que s’han localitzat a les costes catalanes, en especial a les costes més càlides de les terres de l’Ebre. Per contra els avisaments de cetacis han estat més repartits i fins i tot s’han produït a l’interior dels ports de Tarragona i Barcelona. El nombre d'animals detectats és més del doble que el dels dos anys previs, fet que en part s'atribueix al desplegament de la xarxa i la implantació que està tenint sobre el territori.

Catalunya té 600 kilòmetres de costa amb una gran biodiversitat i moltes espècies estan amenaçades, per tal de protegir-les acuradament la xarxa de rescat de fauna marina del Departament pretén conèixer millor aquestes espècies. 

“Caldonar a conèixer i reconèixer la importància a les espècies protegides que hi viuen i treballar perquè aquest patrimoni no es perdi mai”, ha declarat el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, que ha participat aquest estiu en un acte de retorn al mar d'unes tortugues recuperades per la xarxa. “Catalunya ha de mirar al mar” ha afegit Pelegrí, “Hem de fer possible revaloritzar un sector econòmic i dinamitzar el nostre propi territori a través del nostre mar i les espècies que l’habiten”. El conseller ha destacat la importància per l'economia i el turisme de la costa catalana.