FORMACIÓ | 04/09/2012  RuralCat

S'obren noves preinscripcions a sis cursos

Des del 4 fins el 16 de setembre, ja et pots preinscriure a noves edicions dels cursos: Bàsic de reg, Clima i microclima, Fonaments zootècnics I, Fonaments zootècnics II, Producció Agrària Ecològica. Agricultura, i Producció Agrària Ecològica. Ramaderia. Tots ells formen part del programa de cursos per internet que ofereix el Servei de Formació Agrària a través de RuralCat i començaran a principis d'octubre.

  • Bàsic de reg
El Curs Bàsic de Reg té l'objectiu de donar a conèixer la importància del reg i d'evitar el malbaratament d'aigua per a la competitivitat de les explotacions agrícoles. Entendre les relacions entre el reg i la societat i entre el reg i el medi ha de servir per a conscienciar-se de la necessitat de fer un ús responsable de l'aigua que permeti la sostenibilitat dels regadius catalans a llarg termini.
El curs tindrà una durada de 50 hores i tindrà lloc entre 9 d'octubre i el 14 de desembre.
 
  • Clima i microclima 

Aquest curs està especialment pensat per aquells alumnes que segueixen l'itinerari formatiu d'incorporació a l'empresa agrària, però és obert a tothom. Els continguts corresponen al mòdul professional Fonaments agronòmics, que forma part del Cicle Formatiu de Grau Mitjà Producció agropecuària i agroecològica i consta de quatre nuclis formatius: conceptes generals, i meteors, processos atmosfèrics, riscos atmosfèrics i sistemes de prevenció, control i lluita. 

El curs tindrà una durada de 21 hores i tindrà lloc entre el 9 d'octubre i el 9 de novembre. 
 
 
La preinscripció al curs Clima i microclima s’ha tancat en arribar-se al número màxim de places previstes.
 
  • Fonaments zootècnics I 
Aquest és un curs obert però està especialment adreçat als alumnes que estan seguint un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària. Els objectius d'aquest curs són: identificar les races de mamífers i les aus d'interès en ramaderia descrivint de les seves característiques morfològiques externes i les seves aptituds productives, conèixer les parts dels diferents aparells i òrgans dels animals i el seu funcionament tenint en compte que formen un tot integrat i descriure la reproducció dels animals, considerant els seus fonaments biològics i les tècniques associades.
El curs tindrà una durada de 42 hores i es desenvoluparà entre el 9 d'octubre i el 30 de novembre.
 
  • Fonaments zootècnics II 
Tres són els objectius generals d'aquest curs: Aprendre a analitzar el concepte de malaltia i les causes que l'originen, així com a classificar les patologies més comunes que afecten els animals i conèixer la influència que tenen sobre ells. Caracteritzar els allotjaments ramaders, relacionant-los amb la fase productiva dels animals i l'espècie de destí. Identificar els diferents productes animals, descrivint les seves característiques i les bases fisiològiques de la producció.
El curs tindrà una durada de 45 hores i es desenvoluparà entre el 9 d'octubre i el 7 de desembre.
 
  • Producció Agrària Ecològica. Agricultura 
Aquest curs pretén donar a conèixer les bases de la producció agrària ecològica, relacionant- les amb unes tècniques agràries i estratègies de maneig que permetin produir aliments de qualitat i sans i que afavoreixin la salut dels agroecosistemes en tots els seus aspectes. S'estructura en tres mòduls, el primer dedicat als aspectes generals de la producció agrària ecològica, el segon dedicat a les bases científiques i tècniques d'aquest tipus de producció i el tercer concretament sobre les produccions hortofructícoles.
El curs tindrà una durada de 60 hores i tindrà lloc entre el 9 d'octubre i el 14 de desembre.
 
  • Producció Agrària Ecològica. Ramaderia 
Aquest curs pretén donar a conèixer les bases de la producció agrària ecològica, relacionant- les amb unes tècniques agràries i estratègies de maneig que permetin produir aliments de qualitat i sans i que afavoreixin la salut dels agroecosistemes en tots els seus aspectes. S'estructura en tres mòduls, el primer dedicat als aspectes generals de la producció agrària ecològica, el segon dedicat a les bases científiques i tècniques d'aquest tipus de producció i el tercer concretament sobre les produccions agropecuàries. 
El curs tindrà una durada de 60 hores i es desenvoluparà entre el 9 d'octubre i el 14 de desembre.
 
  • Com realitzar la preinscripció
Per preinscriure's a qualsevol dels tres cursos, cal estar donat d'alta a RuralCat. Si encara no n'ets membre, només has d'omplir el formulari corresponent. L'alta és totalment gratuïta.
 
Un cop t'hi hagis donat d'alta, hauràs de seguir aquestes indicacions per sol·licitar el curs:
 
1. Entra a la teva àrea de membre i comprova que a la teva fitxa has introduït correctament les següents dades:
  • Adreça
  • Població
  • Codi postal
Pots comprovar aquestes dades des del menú El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals (pestanya Dades addicionals de RuralCat). Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó Guardar.
 2. Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú Formació/Catàleg de cursos per Internet.
 3. Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la preinscripció està oberta. En el text del camp "Inscripció" diu "Inscriu-t'hi".
 4. Fes clic sobre "Inscriu-t'hi" per tal de realitzar la preinscripció.
 5. A continuació, apareixerà un missatge indicant que t'hi has preinscrit, i rebràs un correu electrònic al teu compte personal i al de RuralCat.
 6. Una vegada completat aquest procés, el SFA es posarà en contacte amb tu per indicar-te com has de finalitzar la inscripció.