L’EFSA convoca els ajuts per a la promoció de l’avaluació del risc alimentari a través d’iniciatives conjuntes
Aquest programa d’ajuts, amb un pressupost total de 420.000 euros, vol promoure l’augment de la capacitat d’avaluació de riscos per a la seguretat alimentària a la Unió Europea, entre organitzacions prèviament certificades per l’EFSA.
L’objectiu de la convocatòria és la transferència de coneixements, habilitats, competències i experiència en risc d’avaluació alimentària entre les organitzacions proveïdores de coneixement i les receptores de coneixement, així com l’intercanvi de coneixement entre les organitzacions, disposades a compartir i adquirir capacitats en l’avaluació del risc en àmbits científics específics.
L'EFSA (Autoritat Europea de Seguretat Alimentària) és l’organisme que proporciona assessorament científic independent als responsables de la presa de decisions que regulen la seguretat alimentària a Europa i assessora sobre els riscos existents i emergents associats a la cadena alimentària.
Els sol·licitants han de ser organitzacions competents per a operar amb l’EFSA. A Catalunya són les següents entitats:
-Laboratori Agroalimentari (Generalitat de Catalunya)
-Servei d'Anàlisi de Fàrmacs (Universitat Autònoma de Barcelona)
-Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA)
-Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
-Universitat Rovira i Virgili (URV)
-Fundació Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA)
-Universitat de Barcelona (UB)
-Universitat de Lleida (UdL)
La durada màxima de les iniciatives és de 2 anys i la data límit per a presentar les sol·licituds és el 31 d’octubre de 2018.