FRUITA | 06/09/2012  RuralCat/Diputació de LLeida

Lleida destina 40.216 euros a ens locals durant la campanya de la fruita

La Diputació de Lleida ha subvencionat amb un total de 40.216,36 euros la trentena d'ens locals que es van acollir a la línia d'ajuts per fer front a les despeses de contractació de col·laboradors socials a les oficines municipals del servei d'informació i als centres d'allotjament de temporers durant la campanya agrària 2012.

Fotografia d'arxiu de la roda de premsa de presentació de la campanya agrària 2012, celebrada a la Delegació del Govern a Lleida el passat 24 de maig. Font: Diputació de Lleida.

Aquesta iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha comptat amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Lleida per la contractació de persones que ofereixen el servei d’informació i de gestió dels allotjaments.
 
Durant la campanya agrària 2012 s’han acollit a aquesta línia de subvencions 29 ens locals, la majoria dels quals es troben a la comarca del Segrià, tot i que també s’hi han acollit municipis del Pla d’Urgell, l’Urgell, la Noguera i les Garrigues.
 
Aquest dispositiu es va posar en marxa com una alternativa davant la impossibilitat de convocar l’oferta de plans d’ocupació per la campanya agrària com a conseqüència de l’eliminació de la partida econòmica per aquests plans per part de l’Estat espanyol en els pressupostos de l’Estat de 2012.
 
Aquest programa de col·laboració social ha permès a les administracions públiques l’adscripció de persones en atur, perceptores de prestació o de subsidi per desocupació, a un treball temporal que ha de complir unes determinades condicions.
 
Les tasques dels col·laboradors socials al front de les oficines municipals de campanya agrària són les d’informar, assessorar i donar suport en matèria laboral i confeccionar els contractes dels temporers. Les feines que porten a terme els col•laboradors socials al front dels allotjaments de treballadors temporers estan relacionades amb la gestió del centre i la mediació social.