TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 21/09/2018  Ruralcat

La Fira Agro Alta Segarra acull una jornada per informar dels avantatges de l’assessorament per als productors de conreus extensius

El passat divendres 7 de setembre es va realitzar a Calaf (Anoia) una jornada tècnica per informar dels avantatges de l’assessorament per als productors de conreus extensius d’aquesta zona de la Catalunya Central.

Moment de la jornada

Moment de la jornada

Aquesta jornada, emmarcada dins la tercera Fira Agro Alta Segarra, va comptar amb la presència de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que va deixar constància de la importància de posar en valor l’agricultura i va deixar palès que les iniciatives com l’AgroFira “demostren la força del treball conjunt dels diferents agents de la zona”.

La jornada es va iniciar amb una intervenció del subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP, Jaume Sió, el qual va explicar els canvis normatius que afecten l’activitat agrària, actualitzacions que han de ser una oportunitat per al sector agrari per tal de mantenir i ampliar mercats en una societat cada cop més sensibilitzada amb el medi ambient.

La tècnica d’Unió de Pagesos, Esther Agramunt, va mostrar els costos de producció de diferents cultius extensius presents a l’Anoia. Durant la intervenció es va destacar que la fertilització i els fitosanitaris són dues despeses significatives i sobre les quals cal reflexionar per millorar la rendibilitat econòmica.

En representació de l’Associació de Productors de Conreus Extensius de Girona (APCEGi), Carles Mallol, i de l’ADV de les Valls del Riu Corb, Rosa Bisa, van exposar en detall el funcionament pràctic i quotidià d’aquestes ADV i els avantatges productius, administratius i econòmics que els agricultors associats reben del seu assessorament, així com per definir estratègies de cultiu per arribar a nínxols de mercat específics. 

Finalment, des del Servei de Sanitat Vegetal del DARP, Teodora Tornos va explicar com el Departament dona suport a aquestes ADV i reforça la seva efectivitat en base al treball conjunt entre elles i els altres serveis del DARP i empreses d’investigació.

Abans de finalitzar la jornada hi va haver una taula rodona que va comptar amb la participació dels agricultors Joan Vidal, Santi Caudevilla i Martí Costal, que van abordar la necessitat d’un assessorament professional i imparcial, i la utilitat de poder compartir coneixements i recursos per a ser més competitius a llarg termini.