AJUTS | 25/09/2018  Ruralcat

El Departament d'Agricultura abona prop de 6,5M d'euros de l'ajut a l'agricultura ecològica 2017

Aquest pagament, emmarcats en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, s’ha fet efectiu a 1.915 beneficiaris de 39 comarques i té un impacte sobre 37.299 hectàrees de conreu.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya, complint així amb els compromisos assumits amb els agricultors. El passat divendres va fer efectiu l’abonament dels imports corresponents a la campanya 2017 de l’ajut a l’Agricultura Ecològica, per un import total de 6.488.900 euros, uns ajuts amb compromisos a cinc anys vista, que compten amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics i un altre específic per a període de conversió.

Aquest pagament es fa efectiu a 1.915 beneficiaris de 39 comarques i té un impacte sobre 37.299 hectàrees de conreu.

Per a més informació, distribució territorial i comarcal dels imports de l'ajut, i distribució comarcal del nombre de beneficiaris: http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/180921_not_pagament_agricultura_ecologica_2017