FIRA | 25/09/2018  Ruralcat

La 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida acollirà més de 300 expositors

La Fira, que coincideix amb la celebració de la 33a edició del saló Eurofruit, tindrà lloc de 27 al 30 de setembre a la Fira de Lleida i oferirà un ampli programa d’activitats amb més de 50 propostes.

Cartell de la fira

Cartell de la fira

Lleida es tornarà a convertir, durant quatre dies, en l’epicentre de les novetats del sector agrari i agroalimentari. La Fira Agrària de Sant Miquel, que arriba a les seva 64ª edició, juntament amb el saló Eurofruit, acolliran al recinte firal de Lleida més de 300 expositors de dins i fora del país. Els visitants podran conèixer les novetats en maquinària agrícola, agricultura de precisió, serveis per a l’agricultura i ramaderia, els productes agroalimentaris de proximitat, fertilitzants, reg, viverisme, etc. A més, la fira inclou un programa amb més de 50 activitats paral·leles entre jornades tècniques, conferències, presentacions i demostracions.

La zona dedicada als tractors, que ocupa uns 10.000 m2, comptarà amb  la presència de 12 empreses del sector que oferiran una mostra d’uns 150 tractors de totes les marques i de tot tipus. Així mateix, el públic trobarà un espai destacat a l’agricultura de precisió, l’aplicació les tecnologies de la informació i la comunicació a l’agricultura que permet ajudar els agricultors a disposar d’informació detallada sobre les característiques del cultiu i del seu medi per tal de millorar la rendibilitat de les explotacions a través de la millora del seu maneig.

D’altra banda, en l’àmbit agroalimentari, l’oli verge extra torna a tenir protagonisme a la fira amb l’estand de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues, que oferirà tastos i venda d’olis de totes les cooperatives amb aquest segell de qualitat, un maridatge de fruita amb oli així com un “Passeig amb la DOP Les Garrigues” que permetrà als interessats descobrir les aromes més característiques dels olis pròpies de l’arbequina i el seu vincle amb el territori. 

En el marc de la Fira de Sant Miquel també es convoca el 47è Premi del Llibre Agrari, el III Premi de l’Article Tècnic Agrari i el 22è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària.

Durant la fira el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha organitzat diverses jornades i seminaris tècnics adreçats al sector agrari dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2018. El proper dia 27 es celebraran les jornades L'assegurament de la qualitat agroalimentària, una obligació legal dels operadors i Teledetecció en l'agricultura, el dia 28 Agricultura 4.0: cap a la digitalització de l'agricultura, Fertilització en producció ecològica i com l'oli d'oliva combat les cèl·lules tumorals, La Política Agrària Comuna (PAC) post 2020 i XI Jornada de sanitat vegetal, el dia 29 Iniciatives per superar la crisi de preus en fruita dolça i Noves obligacions en l'aplicació de dejeccions.

Cal recordar que des de l’apartat Agenda de RuralCat es poden accedir a totes les jornades tècniques previstes arreu de Catalunya.