ECONOMIA | 14/09/2012  RuralCat/Generalitat de Catalunya

"Alimentació 2020" serà un dels tres plans tractors de Catalunya

La Direcció General d'Indústria, juntament amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, posa en marxa el pla tractor, "Alimentació 2020", a partir de la capacitat tractora del sector agroalimentari i les potencialitats del seu entorn per posicionar a Catalunya com a referent mundial en aquest àmbit.

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, el director general d'Indústria, Joan Sureda, i el conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, durant la presentació del balanç del Pla. Font: Generalitat de Catalunya

 En roda de premsa per fer balanç dels primers sis mesos del Pla d'Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014, el director general d'Indústria, Joan Sureda, ha explicat que Alimentació 2020 serà un dels tres plans tractors dels pròxims anys, juntament a la Barcelona Mobile World Capital i el pla de Mobilitat Sostenible.

Els plans tractors es basen en els avantatges competitius de Catalunya i es defineixen com a clares oportunitats de país. Joan Sureda, director general d’Indústria, ha explicat “que són iniciatives transversals que permeten una gran capacitat tractora per tibar del teixit empresarial català”. L’objectiu és que siguin liderats a nivell públic però gestionats per la iniciativa privada.

La Generalitat aposta pel sector de l’alimentació, que a Catalunya està format per 2.600 empreses que generen una xifra de negoci de 22.230 milions d’euros i donen ocupació a 75.600 persones. El pla desenvoluparà una estratègia de país que permeti a Catalunya i a tots els seus agents aprofitar la capacitat tractora del sector alimentari i totes les potencialitats del seu entorn, per tal de situar-se a mig i llarg termini com una referència mundial en l’àmbit de l’alimentació. El pla serà desenvolupat conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.