Com poden modificar la textura d'un producte els additius alimentaris?
Els additius alimentaris constitueixen una eina bàsica i indispensable en la manufactura dels aliments. En l'actualitat hi ha una gran diversitat d'additius sense els quals seria impossible obtenir una producció d'aliments òptima, amb les garanties de seguretat higiènica i els estàndards de qualitat que actualment es requereixen. Entre aquest s'inclouen espessidors i gelificants, i auxiliars tecnològics com ara proteïnes, midons, enzims, i també alguns processos especials que permeten canviar la textura d'un producte.
Imatge d'una de les classes del curs de l'estiu. Font: DAAM.
Cada cop són més les persones interessades en dominar aquest ventall de productes i conèixer les seves possibilitats dins la indústria alimentària. Per això, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) té previst realitzar a Vic, els dies 9, 16 i 23 d’octubre, el curs “Com modificar la textura d’un producte”.