FIRES I SALONS | 26/09/2012  RuralCat

Continuïtat i innovació a la Fira de Sant Miquel

La 58a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola), la 27a edició d'Eurofruit (Saló Internacional del Sector de la Fruita) i la 3a edició de la Fira de l'Alimentació de Qualitat de Catalunya-Produqte es celebren, del 27 al 30 de setembre, al recinte de Fira de Lleida amb la presència de 350 expositors directes, que ompliran tot el recinte de 26.500 metres quadrats, i un ampli programa paral·lel que inclou 75 activitats professionals.

 De les 75 activitats paral·leles, 38 són jornades tècniques, 5 reunions professionals, 4 exposicions i demostracions, i 28 activitats relacionades amb el Congrés Lleida Qualitat. Entre les novetats cal destacar la primera edició del Fòrum Agrari Europeu: La nova PAC, organitzat per Dossier Europa; el Seminari Estatal de la Fruita Seca COAG 2012, que organitzen les organitzacions agràries JARC i COAG; la jornada tècnica sobre els 40 anys de l’ETSEA al servei del sector agrari, alimentari, forestal i biotecnològic; la tercera edició de Produqte-Fira de l’Alimentació de Qualitat de Catalunya; i la 5a Jornada de Sanitat Vegetal, que du el títol d’Aplicació a Catalunya de la Directiva d’ús sostenible dels plaguicides.

D’altres novetats són la zona del sector de l’automoció, amb 6 expositors i una àmplia oferta d’un centenar de vehicles, entre turismes, 4x4 i vehicles industrials lleugers, i la missió comercial d’empresaris britànics del sector agrari organitzada per la UK Trade & Investment (UKTI), el Parc Científic i Tecnològic de Lleida i la Fira de Lleida, a més del Fòrum d’Innovació en Agricultura del Regne Unit. Cal destacar també la col·laboració que la fira manté amb diferents associacions i ONG com ara Creu Roja, AECC-Catalunya contra el Càncer, Protectora d’animals Lydia Argilés, Protectora d’animals Amics dels animals del Segrià, ProgatLleida, el Banc de Recursos, i l’Associació de Diabètics de Lleida. 

Cal incidir també en la convocatòria de quatre guardons ja consolidats com el XLI Premi del Llibre Agrari (amb 31 editorials participants), el XVI Premi a la Innovació de Màquines Agrícoles, el XVI Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles, i el XVI Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola. 
 

275 expositors de maquinària agrícola i de serveis agraris 

Enguany el saló agrari acull un total de 275 expositors de maquinària agrícola i de serveis agraris (viveristes, reg, energia, enginyeria agrària, etc.), els quals sumen globalment una superfície de 21.150 m2. Pel que fa a Apricma, han renunciat a assistir a la fira 12 empreses (1.740 m2), mentre que 21 (2.860 m2) són presents en el certamen.
 
El sector de la maquinària agrícola ha registrat 15 noves empreses (que sumen una superfície total de 1.815 m2) procedents de Girona, Lleida, Madrid, Múrcia, Osca, Sevilla, Saragossa, Tarragona i Terol. Aquestes firmes pertanyen als sectors de les abonadores, eines carregadores de tractors, carros per transportar palets, eines de tractament de la terra, sistemes hidràulics per maquinària agrícola, maquinària de fred industrial, maquinària de reg, maquinària de sembra, maquinària de tractament de fruiters, màquines forestals, picadores, remolcs i assecadores de cereals.
 

Informació relacionada