SANITAT ANIMAL | 08/03/2007  Ruralcat

El MAPA declara 435 comarques espanyoles amb baixa prevalença d'Aujeszky

El Ministeri d'Agricultura va publicar ahir la llista de comarques amb baixa prevalença d'Aujeszky (malaltia vírica del bestiar porcí) segons les dades del programa nacional de lluita, control i eradicació d'aquesta malaltia.

Les dades s'han obtingut a les comarques veterinàries o unitats veterinàries locals durant el segon semestre de 2006. Segons assenyala el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), aquestes 435 comarques, estan definides per una prevalença col·lectiva en explotacions de reproductors superior al zero per cent i inferior o igual al 10 per cent als efectes del moviment d'animals. Així de les 435 comarques veterinàries amb baixa prevalença d'Aujezsky que apareixen a la llista, 28 pertanyen a Catalunya. Les comarques declarades, classificades per províncies, són:

  • Barcelona: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Maresme, Osona, Vallès Occidental i el Vallès Oriental.


  • Girona: Cerdanya, Garrotxa, Gironès, Ripollès i La Selva.


  • Lleida: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Segarra i el Solsonès.


  • Tarragona: Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Montsià, Priorat, Ribera d¿Ebre, Tarragonès i Terra Alta.

A la resta de l¿Estat espanyol, 56 comarques pertanyen a la Comunitat Autònoma d'Andalusia, 41 a l'Aragó, sis a les Illes Balears i tres a la Comunitat canària. De la mateixa manera, a Cantàbria s'han declarat 10 comarques amb baixa prevalença d'aquesta epizoòtia, a Castella la Manxa 35 comarques; 93 a Castella i Lleó, deu a Madrid, nou a Navarra i 25 a la Comunitat Valenciana. A més, el BOE declara amb baixa prevalença d'Aujezsky a 15 comarques extremenyes, a 50 de gallegues, nou de de La Rioja, 20 basques, 17 asturianes i 8 de la Regió de Múrcia.