ALIMENTACIÓ | 30/11/2012  AlimenCat/DAAM

Neix el dia de l'aqüicultura

Amb la intenció de donar a conèixer la indústria de l'aqüicultura i fer-la més popular, neix el Dia de l'Aqüicultura, el 30 de novembre

Detall d'un cartell promocional sobre aqüicultura. Font: DAAM

Detall d'un cartell promocional sobre aqüicultura. Font: DAAM

 

Segons les darreres dades estadístiques del DAAM, a Catalunya, es van produïr 5,6 tones de producció d’aqüicultura marina, el 2011. Malgrat que la presència de productes procedents de l’aqüicultura, com l’orada, el llobarro, el musclo, l’ostra o la cloïssa, és habitual a les nostres peixateries, aquesta continua sent una gran desconeguda per a molts ciutadans. Per això, neix el Dia de l’aqüicultura, una diada per la qual s'han preparat tot un seguit d'activitats.
 
Entre les jornades programades destaquen les vistes de portes obertes al centre de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), a Sant Carles de la Ràpita, i al centre de l'Institut de Ciències del Mar - Centro superior de Investigación y Ciencia (ICM-CSIC), a Barcelona. També s’han programat diferents sessions científic-divultatives i sortides professionals de l'aqüicultura a Catalunya. Tan mateix, a la Facultat de Biologia (UB) ha celebrat un cine Fòrum amb la pel·lícula La pesca del salmón en el Yemen.